Влада Чехії заявила про “тисячі спроб” кібератак Росії на європейські залізниці

Росія "зробила тисячі спроб" втручання в роботу європейських залізниць з метою дестабілізувати ситуацію в ЄС, заявив Financial Times міністр транспорту Чехії Мартін Купка
Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці. Фото - ceskedrahy.cz

Як повідомляє «Kreschatic», за словами чеського міністра, національна залізнична компанія стала в частіше фіксувати спроби кібератак після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну.

Зокрема, заявив Купка, було зроблено спроби вивести з ладу сигнальну систему та мережі České dráhy. В результаті однієї з таких кібератак, розповів він, з ладу на деякий час було виведено систему продажу квитків.

При цьому міністр транспорту наголосив, що хоча ситуація і складна, він дуже задоволений тим, що чеським залізницям вдається успішно протистояти кібератакам.

європейські залізниці
Фото – zdopravy.cz

Як зазначає FT, у той час як спроби Росії дестабілізувати європейську енергетичну систему широко відомі та задокументовані, про кібератаки на транспорт широкому загалу відомо менше.

Європейське Агентство з кібербезпеки, нагадує видання, у березні 2023 року публікувало свою першу доповідь про ситуацію в транспортній системі, в якій йшлося про зростання кількості кібератак на залізниці, насамперед у зв’язку з російським вторгненням. Зокрема, було зафіксовано кібератаки на залізничні компанії в країнах Балтії та Румунії, повідомляли автори доповіді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські хакери зламали паролі керівників Microsoft

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *