Через теракт в Росії Туреччина скасовує безвіз для громадян Таджикистану

Президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав указ, який скасовує безвізовий режим для громадян Таджикистану
Ердоган скасував безвізовий режим для громадян Таджикистану. Фото - uworld.news

Відповідний документ, датований 5 квітня, опублікувала урядова газета Resmi gazete, повідомляє «Kreschatic».

Прийнято рішення скасувати безвізовий режим при поїздках до Туреччини громадян Таджикистану, які мають звичайні закордонні паспорти, відповідно до закону про іноземців та міжнародний захист.

– йдеться у документі. Причин цього рішення не уточнюються.

Влада Таджикистану поки не коментувала ситуацію, проте два джерела «Радіо Озоді» в уряді Таджикистану підтвердили поновлення візового режиму.

Це правда. Справді Туреччина запроваджує візи, проте поки що нам не відомі умови, терміни та інші деталі цього рішення.

– сказав один із співрозмовників видання. Інше джерело додало, що тепер, згідно з дипломатичними правилами, Таджикистан повинен буде запровадити візовий режим щодо громадян Туреччини.

Туреччина Таджикистан
Фото – rbc.ua

Російські видання пов’язують рішення турецької влади з терактом у «Крокус Сіті Холі». Видання РБК нагадує, що після теракту Туреччина провела кілька рейдів проти прихильників «Ісламської держави», осередок якого узяв на себе відповідальність за теракт.

У квітні турецьке видання Hurriyet повідомило, що в Стамбулі було затримано двох прихильників ІДІЛ, які, як стверджується, планували вчинити теракт у Туреччині. У числі затриманих був 37-річний громадянин Таджикистану. Перед цим видання писало, що двоє підозрюваних у справі про теракт у «Крокусі» незадовго до цього побували в Туреччині.

Також раніше ми писали про те, що у Таджикистані затримано дев’ятьох підозрюваних у зв’язках із ІДІЛ та нападниками на «Крокус»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *