Колишній «вагнерівець» в Росії намагався ножем вбити дівчину і пояснив свій вчинок «наслідками війни»

Колишнього бійця ПВК «Вагнер» російський суд засудив до 6 років колонії за спробу вбивства дівчини. Раніше він уже сидів за подібний злочин, але був помилуваний президентом
З тюрми пішов на війну в Україну, повернувся, намагався вбити людину, знову сів: звичайна історія «вагнерівця». Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic», суд у Ставропольському краї РФ засудив помилуваного Путіним бійця ПВК «Вагнер» Артема Самедова на 6 років колонії суворого режиму за замах на вбивство дівчини, яка відмовилася з ним познайомитися, з’ясувало видання «Верстка».

Про затримання Самедова повідомляв місцевий Слідчий комітет, вночі 21 лютого 2023 року він у стані алкогольного сп’яніння вирішив познайомитися із 18-річною дівчиною, йдеться у ухвалі суду. Дівчина відмовилася, тоді Самедов схопив її і не менше п’яти разів ударив ножем по тілу, шиї та обличчю. На крики про допомогу відреагували кілька перехожих і Самедов утік. За кілька днів його затримали.

Сам він пояснив свій вчинок “наслідками війни” і заявив, що “у нього ніколи в житті такого не було, щоб він на дівчину підняв руку, тим більше з ножем”. Також заявив, що він не був п’яний, а обмовив себе перед слідчими. Це дозволило суду не враховувати сп’яніння, як обтяжуючу обставину, а як пом’якшувальні зарахувати участь у війні, наявність держнагород та нагород ПВК «Вагнер» та позитивну характеристику від «Ліги захисту інтересів ветеранів».

колишній "вагнерівець"
Раніше колишній “вагнерівець” Артем Самедов уже сидів за розбій: він за годину побив та пограбував чотирьох жінок. Фото – verstka.media

Як з’ясувала «Верстка», Самедов потрапив до колонії у 2020 році за грабіж, розбій та навмисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю. Його засудили на 7 років. Згідно з ухвалою суду, у липні 2020 року він трохи більше ніж за годину побив чотирьох жінок і пограбував трьох із них у волгоградському місті Суровікіно. Для нападів він використовував пляшки та каміння, якими оглушував своїх жертв, щоб відібрати гроші та телефони.

Також Самедов у 2013 році був засуджений за зґвалтування та насильницькі дії, вчинені із заподіянням тяжкої шкоди здоров’ю чи особливою жорстокістю, текст цього вироку не публікувався.

«Верстка» також виявила, що на помилованих президентом бійців ПВК «Вагнер» порушили понад 190 кримінальних справ. Як мінімум про 32 злочини повідомлялося у ЗМІ, ще 160 кримінальних справ було виявлено у судових картотеках. Серед них: крадіжки та грабежі, вбивства та заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, вживання та розповсюдження наркотиків, напади на представників влади, порушення правил дорожнього руху та інші.

Також раніше ми писали про те, що в Росії колишній в’язень, який повернувся з війни в Україні, застрелив людину в ресторані і продовжив вечерю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *