Туреччина оголосила про припинення експорту до Ізраїлю до припинення вогню в Газі

Міністерство торгівлі Туреччини повідомило, що Туреччина введе обмеження на експорт товарів 54 різних категорій до Ізраїлю, доки в Газі не буде оголошено про припинення вогню
Туреччина вводить обмеження на експорт до Ізраїлю поки не буде оголошено про припинення вогню в Газі. Фото - dailysabah.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, у міністерстві заявили, що заходи, які обмежать експорт до Ізраїлю, набудуть чинності негайно, додавши, що обмеження стосуватимуться, серед іншого, виробів із заліза та сталі та будівельного обладнання.

Це рішення залишатиметься в силі, доки Ізраїль негайно не оголосить про припинення вогню та не забезпечить адекватний і безперебійний потік гуманітарної допомоги в Газу.

– повідомило міністерство в соціальних мережах.

Оголошення Анкари про обмеження, спрямовані на експорт до Ізраїлю, надійшло після того, як ізраїльська влада у понеділок відхилила прохання Туреччини приєднатися до десантування гуманітарної допомоги палестинцям у Газі.

Ізраїль не відразу пояснив, чому запит було відхилено, і його відмова призвела до того, що міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан попередив: «Немає виправдання для блокування Ізраїлем нашої спроби допомоги голодуючим жителям Гази».

війна в Газі
Руїни зруйнованих будинків після ізраїльської військової операції в Хан-Юнісі на півдні сектора Газа. Фото – theguardian.com

США почали доставляти допомогу в Газу повітряним транспортом у березні, Нідерланди, Франція, Іспанія та інші країни зробили свій внесок у гуманітарні зусилля.

Туреччина вже неодноразово закликала до негайного припинення вогню в конфлікті, який, за даними міністерства охорони здоров’я Гази, став причиною загибелі понад 33 тисячі палестинців з 7 жовтня минулого року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що переговори про перемир’я в Каїрі досягли «значного прогресу»: Ізраїль вивів війська з півдня Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *