Ізраїль привів війська в бойову готовність і розгорнув додаткову зброю для наземного наступу на південь Гази

Ізраїль розгорнув додаткову артилерію та бронетранспортери на півдні Сектора Газа, що свідчить про те, що військові готуються до свого тривалого наземного наступу на Рафах, єдине місце відносної безпеки для щонайменше 1,4 мільйона переміщених палестинських цивільних осіб
Ізраїль розгортає додаткову зброю для передбачуваного наступу на місто Рафах. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic», ізраїльська щоденна газета Ma’ariv повідомила в середу, що війська були приведені в бойову готовність і «керівний принцип операції» був затверджений генеральним штабом Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) і Йоавом Галлантом, міністром оборони. ЦАХАЛ відмовився коментувати ці повідомлення, пише Guardian.

Армія оборони Ізраїлю у вівторок підтвердила, що закупила 40 000 наметів для підготовки до евакуації сотень тисяч переміщених осіб, які шукали притулку в Рафаху, найпівденнішому місті в Секторі Газа, яке є єдиним великим міським районом на території, на яку ізраїльські сухопутні сили ще не увійшли.

Ізраїль
Наразі Рафах є єдиним місцем відносної безпеки для щонайменше 1,4 мільйона переміщених палестинських цивільних. Фото – Reuters

Як повідомляється, нова операція у шестимісячній війні проти палестинського бойового угруповання ХАМАС буде зосереджена насамперед на забезпеченні безпеки північної та центральної частини Гази, зокрема низки таборів для біженців навколо міста Дейр-ель-Балах, пише Ma’ariv.

Це сталося через 10 днів після того, як Ізраїль вивів основну частину своїх сухопутних сил із смуги, залишивши одну дивізію для контролю побудованого Ізраїлем буфера, який зараз розділяє прибережну територію.

Але палестинці на місцях заявили, що цього тижня відновилася присутність ізраїльських сухопутних військ на півночі Гази, де танки оточили шкільні будівлі, де ховалися переміщені особи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що переговори про перемир’я в Каїрі досягли «значного прогресу»: Ізраїль вивів війська з півдня Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати