Після звинувачень в участі у відновленні Маріуполя виробник будівельних матеріалів Knauf йде з Росії

Німецький виробник будівельних матеріалів Knauf згорне бізнес у Росії. Прес-реліз компанії цитують росЗМІ
Німецькі ЗМІ звинувачували компанію в участі у відновленні Маріуполя. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», у Knauf зазначили, що вирішили відмовитися від роботи в Росії “у світлі поточних подій”. Бізнес буде переданий місцевому менеджменту, “щоб у майбутньому зберегти робочі місця для більш ніж 4000 співробітників”, наголошується в прес-релізі.

Компанія зазначає, що для реалізації цих планів вона ще має отримати згоду від влади Росії.

Україна у листопаді 2023 року оголосила виробника будівельних матеріалів одним із «міжнародних спонсорів війни». У Києві зазначали, що 2022 року компанія заплатила в Росії 117 мільйонів доларів податків.

Фото – knauf.com.cn

На початку квітня 2024 року німецький телеканал ARD звинуватив Knauf в участі у відновленні Маріуполя, пише видання Meduza. На фото з будмайданчиків було видно продукцію з логотипом компанії, а офіційний дилер Knauf публічно звітував про проект будівництва житлового будинку за дорученням Міноборони РФ. У самій компанії заперечували участь у роботах у Маріуполі, наголошуючи, що дотримуються санкцій ЄС та засуджують російську агресію.

Також раніше ми писали про те, що Samsung вирішив повернутися в Росію: техногігант відновив рекламну активність в країні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version