У Німеччині спалили будинок глави концерну Rheinmetall через постачання зброї в Україну

У Німеччині ліворадикальні активісти спалили садовий будиночок голови збройової компанії Rheinmetall Арміна Паппергера
Катерина Ткач 446 1 comment
У Німеччині ліворадикальні активісти спалили дачний будиночок глави концерну Rheinmetall через постачання зброї в Україну. Фото - Bild

Як повідомляє Bild, будівля керівника Rheinmetall, розташована в Хермансбурзі в Нижній Саксонії на півночі Німеччини, згоріла в ніч проти 30 квітня.

Ліві радикали, які взяли на себе відповідальність за підпал, опублікували в інтернеті повідомлення, де заявили, що Rheinmetall – один із тих, хто наживається на так званому «переломі». Цей термін канцлер Олаф Шольц використав у промові перед парламентом через кілька днів після повномасштабного російського вторгнення в Україну, коли повідомив про створення спецфонду для модернізації армії та про початок постачання зброї Україні, інформує «Kreschatic». За словами радикалів зараз підприємство запасається старою бронетехнікою, «яку тепер можна продати Україні разом із боєприпасами та отримати значний прибуток».

Німеччина
Бронетранспортер Fuchs. Фото – rheinmetall.com

Rheinmetall планує, виробляє та вбиває не тільки в національному масштабі.

– зазначили активісти.

Наприкінці листа міститься приписка: “Свободу Даніелі!”. Зважаючи на все, мається на увазі ліворадикальна активістка Даніела Клетте, яка була затримана в Берліні два місяці тому після 30 років пошуків за звинуваченнями в причетності до диверсій та вбивств.

Rheinmetall – один із найбільших виробників військової техніки в Німеччині та у всій Європі. Після початку війни в Україні концерн отримав від влади Німеччини та інших європейських країн велику кількість замовлень на виробництво снарядів та озброєнь. Ринкова капіталізація компанії з початку 2022 року зросла у п’ять разів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Rheinmetall отримала чергове замовлення на артилерійські снаряди для України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment