Російська влада підтвердила арешт американського військового у Владивостоці

У Владивостоці за звинуваченням у крадіжці відправлено під варту громадянина США військовослужбовця Гордона Блека
Гордон Блек — сержант американської армії, який приїхав до Владивостока з Південної Кореї. Фото - cbsnews.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання «Комерсант», американця заарештовано в рамках справи про крадіжку із заподіянням значної шкоди громадянину. Санкцію на його арешт 3 травня видав Першотравневий районний суд Владивостока. Ця стаття передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

Раніше NBC News з посиланням на прес-службу армії США повідомляло про затримання американського військового «за звинуваченням у злочинній поведінці», не розкриваючи подробиць, зокрема його ім’я.

Тепер NBC News пише, що Блек — сержант американської армії, який приїхав до Владивостока з Південної Кореї без дозволу начальства для зустрічі з жінкою, з якою його пов’язують романтичні стосунки. Звинувачення, висунуті проти Блека, стосуються крадіжки у жінки, повідомляє NBC News, проте невідомо, чи йдеться про ту саму жінку, яку він приїхав відвідати.

Представник Армії США Синтія Сміт повідомила, що Росія повідомила Держдепартамент про затримання Блека. У представництві МЗС РФ у Владивостоці сказали ТАРС, що «цей випадок не пов’язаний із політикою чи шпигунством». «Наскільки ми розуміємо це чисто побутовий кримінал. Тому представництво МЗС у Владивостоці за долею американського громадянина не стежить пильно», – повідомили у представництві.

Гордон Блек
Влада РФ підтвердила арешт американського військового. Фото – cbsnews.com

Влада РФ неодноразово обмінювала іноземців, засуджених російськими судами до різних термінів покарання з тих чи інших справ, на громадян РФ, засуджених там.

Сполучені Штати заявляли, що на тлі погіршення відносин із РФ зростає кількість затриманих у Росії іноземців, звинувачуючи Москву в тому, що вона використовує затриманих для політичного торгу.

Так у квітні 2022 року американця Тревора Ріда, який відбував термін у російській колонії, обміняли на росіянина Костянтина Ярошенка, засудженого в США до 20 років за звинуваченням у плануванні та підготовці транспортування великої партії наркотиків.

Рід, який перебував у Росії за туристичною візою, у серпні 2019 року після сварки з двома дівчатами в Москві чинив опір поліцейським під час затримання. 2020 року Ріда засудили до дев’яти років колонії. Рід не визнав провини і казав, що не пам’ятає того, що сталося, бо був п’яний.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії заарештували чергового громадянина США нібито за торгівлю наркотиками

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати