Вночі невідомі дрони атакували два російських НПЗ, анексований Севастополь залишився без електрики (ВІДЕО)

Збройні сили України в ніч проти 17 травня завдали масованого удару безпілотниками по трьох російських регіонах та анексованому Криму, заявило Міноборони РФ
В Росії заявили про масований удар українських БПЛА. Фото - Фото - t.me/astrapress

Як повідомляє «Kreschatic», російське військове відомство стверджує, за ніч чергові засоби ППО знищили і перехопили понад 100 дронів, у тому числі 51 безпілотник нібито був збитий над територією Кримського півострова, 44 над Краснодарським краєм, шість над Білгородською областю і ще один над Курською областю. Крім того, в акваторії Чорного моря авіацією та патрульними катерами Чорноморського флоту нібито було знищено шість безекіпажних катерів.

У Криму дрони атакували Севастополь. Місцевий «губернатор» Михайло Развожаєв повідомив, що уламки дронів, які впали, пошкодили підстанцію «Севастополь», внаслідок чого місто частково залишилося без світла. За даними чиновника, на повне відновлення роботи підстанції потрібно близько доби, тож у місті будуть точкові відключення електроенергії. Через атаку влада прийняла рішення скасувати заняття у всіх школах та дитячих садках Севастополя. Постраждалих внаслідок атаки немає, стверджує Развожаєв.

Дрони України.
Фото – glavcom.ua

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв повідомив, що вночі українські безпілотники намагалися атакувати цивільні об’єкти на території Новоросійська. «Внаслідок падіння апаратів виникли локальні загоряння, які зараз ліквідуються», – написав він у телеграмі.

За даними телеграм-каналів, у Новоросійську було атаковано нафтобазу та морський порт, у деяких районах міста зникло світло. Через повітряну атаку у місті тимчасово не працював громадський транспорт. Зранку обмеження на пересування зняли.

Видання «Астра» з посиланням на джерела пише, що в Новоросійську пошкоджено щонайменше дві нафтобази та два термінали. Йдеться про «Новоросійський мазутний термінал» і термінал «Імпортхарчпром», а також нафтобазу Газпрому в селищі Кирилівка та нафтобазу «Грушова балка» компанії Транснефть. Жителі міста заявили, що чули вночі понад три десятки вибухів.

Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив, що вранці 17 травня українські безпілотники також атакували нафтопереробний завод у Туапсе. На місці падіння дронів виникла пожежа, яку незабаром було ліквідовано. Про постраждалих інформації не надходило.

Губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що вночі в регіоні кілька разів оголошувалась ракетна небезпека. За його словами, один із дронів атакував автомобіль. Також, написав Гладков у своєму телеграм-каналі, у селі Безсонівка Білгородської області атаковано автозаправну станцію — внаслідок вибуху спалахнув один із резервуарів, його оперативно загасили.

Українська влада не коментує повідомлення про атаки на російські регіони. Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що вночі 17 травня російські війська атакували Україну 20 ударними безпілотниками типу «Шахед». За твердженням військових, всі дрони були збиті засобами ППО в межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

Також раніше ми писали про те, що ГУР провело дронову атаку на НПЗ «Лукойлу» в ніч на 11 травня: ЗМІ дізналися деталі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *