Найближчим часом Ірландія, Іспанія та Норвегія оголосять про визнання Палестинської держави

Очікується, що Ірландія, Іспанія та Норвегія оголосять про плани офіційно визнати Палестинську державу в середу, згідно з численними повідомленнями, на тлі попереджень Ізраїлю, що визнання «підживить екстремізм і нестабільність»
Вид на зруйновану територію в Газі. Як повідомляється, Норвегія, Ірландія та Іспанія оголосили про плани офіційно визнати палестинську державу. Фото - Anadolu

Як повідомляє «Kreschatic», три лідери уряду Ірландії – прем’єр-міністр Саймон Гарріс, віце-прем’єр-міністр Майкл Мартін і міністр Імон Раян – мають провести прес-конференцію в середу. Раніше вони сигналізували, що уряд зробить крок щодо визнання палестинської державності до кінця травня.

Національний суспільний мовник RTÉ та Irish Times повідомили, що було зрозуміло, що рішення зробити це буде оголошено на прес-конференції.

The Guardian повідомляє, що прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес також оголосить дату офіційного визнання в середу після того, як минулого тижня оголосив про свій намір зробити це.

Санчес був одним із найбільш відвертих європейських лідерів, коли мова йшла про критику наступу Ізраїлю в Газі. Він також неодноразово заявляв, що рішення про створення двох держав залишається єдиною відповіддю на кризу на Близькому Сході.

припинення війни в Газі
Переміщений палестинець в Хан-Юнісі на півдні Сектора Газа. Фото – timesofisrael.com

Громадський мовник Норвегії та щоденна газета Aftenposten тим часом повідомили з посиланням на неназвані джерела, що уряд оголосить у середу, що скандинавська країна визнає незалежну Палестинську державу.

Про те, що Норвегія визнає Палестинську державу, також вже заявив у середу прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре, пише Reuters, підтверджуючи попередні повідомлення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Макрон засудив пропалестинські акції протесту в низці університетів Франції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *