Путін дозволив конфісковувати майно США в Росії

Володимир Путін підписав указ «про спеціальний порядок компенсації збитків», завданий РФ та Центробанку країни «у зв'язку з недружніми діями» США
Путін дозволив використати майно США в Росії для компенсації збитків від вилучення російських активів. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», для компенсації збитків може бути використане рухоме і нерухоме майно США або громадян країни, що знаходиться на території Росії, цінні папери, частки у статутних капіталах російських компаній, а також «майнові права, що належать США або особам США».

Згідно з указом, правовласник із РФ в особі держави або ЦБ може звернутися до російського суду для встановлення, як він вважає, незаконного вилучення майна з боку США. Якщо російський суд вирішить, що було скоєно неправомірне вилучення майна з боку державних чи судових органів США, він повинен направити зібрані відомості до урядової комісії з контролю над здійсненням іноземних інвестицій у РФ.

Комісія визначить, яке майно може бути використане для виплати заподіяної шкоди «з урахуванням принципу пропорційності».

заморожені активи
Фото – slovoidilo.ua

24 квітня президент США Джо Байден підписав закон про національну безпеку, який передбачає надання Україні військової допомоги у розмірі 61 мільярда доларів. Він передбачає можливість конфіскації російських активів, що перебувають у США, у тому числі заборону на їхнє розморожування, а також щодо забезпечення компенсації Україні з використанням заморожених активів та їх використання для відновлення країни. За даними Конгресу США, американські фінансові інститути зберігають 4-5 мільярдів доларів активів російського ЦБ.

Також раніше ми писали про те, що російський олігарх Фрідман вимагає у Люксембурга 15,8 мільярдів доларів через заморозку своїх активів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *