Сотні іноземних компаній, які збиралися піти з Росії після початку війни, залишилися в країні – Financial Times

Іноземні компанії, які оголосили про плани піти з російського ринку після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну 2022 року, залишилися працювати в Росії
В Росії залишилися сотні іноземних компаній, які збиралися піти з країни. Фото - ucsc.org.ua

За даними видання Financial Times, в Росії залишилися сотні компаній, які збиралися піти. Серед них бразильський виробник косметики Natura & Co (до неї входить Avon Products), французький виробник промислового газу Air Liquide та британська споживча група Reckitt, що випускає побутову хімію, засоби гігієни, презервативи.

Financial Times зазначає, що компанії зіткнулися з бюрократичними перепонами. Після початку війни влада Росії вимагала, щоб компанії з «недружніх» країн, які продають свої активи покупцям у РФ, робили знижку 50%. Також компанії зобов’язали платити податок 15%, якщо хочуть піти з Росії. Крім того, зазначає видання, стало складно знайти покупців, які влаштують і компанії, і владу РФ.

Як повідомляє «Kreschatic», один з топ-менеджерів, який працює із західними компаніями в Росії, сказав FT, що «багато європейських компаній опинилися між молотом і ковадлом». «Вони сказали, що підуть. Але їм запропонували вибір покупців, який був для них неприйнятний», – пояснив він.

Фото – unian.ua

Інший топ-менеджер зазначив, що в перші тижні після вторгнення компанії вважали відхід з Росії своїм моральним обов’язком, зараз вони ставлять собі питання, чи дійсно їм потрібно йти. «Деякі з цих компаній збудували чотири-п’ять заводів за 30 років. Вони не збираються продавати їх із 90-відсотковою знижкою», — сказав співрозмовник.

За даними Київської школи економіки, які наводить Financial Times, після початку вторгнення військ РФ в Україну в 2022 році на російському ринку залишилося понад 2100 транснаціональних корпорацій. При цьому близько 1600 міжнародних компаній пішли з ринку або скоротили свою діяльність.

Також раніше ми писали про те, що Samsung вирішив повернутися в Росію: техногігант відновив рекламну активність в країні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version