В китайському МЗС вимагають від США припинити «використовувати море для контролю над Китаєм»

Китай і Сполучені Штати провели консультації з морських справ, під час яких обидві країни погодилися підтримувати діалог і керувати ризиками
Китай і США погодилися керувати морськими ризиками шляхом продовження діалогу. Фото - Reuters

Про це у вівторок повідомило китайське МЗС. Китай зокрема заявив, що минулої п’ятниці обидві сторони обмінялися думками щодо морської ситуації, домовилися підтримувати зв’язок і уникати непорозумінь і прорахунків, пише Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», міністерство закордонних справ також заявило, що Китай висловив серйозну стурбованість у зв’язку з порушенням та провокаціями Сполучених Штатів у прилеглих водах і закликав Вашингтон утриматися від втручання в суперечки між Китаєм і його сусідами або «використовувати море для контролю над Китаєм».

Сполучені Штати повинні негайно припинити підтримку та потурання силам «незалежності Тайваню», додали в міністерстві.

Китай і США
Кораблі ВМС Нідерландів і США в Південно-Китайському морі. Фото – navy.mil

Сполучені Штати підтримують пряму взаємодію з Тайванем, включаючи продаж зброї, проти чого виступає Пекін. Китай вважає демократично керований Тайвань своєю територією, але уряд Тайваню відкидає претензії Пекіна на суверенітет.

Китай також закликав Сполучені Штати не ставати на бік жодної сторони у Південно-Китайському морі після того, як у березні Вашингтон продовжив безпекову угоду з Філіппінами, включивши в неї напади на берегову охорону країни цієї країни Південно-Східної Азії.

Також раніше ми писали про те, що Китай обурений забороною TikTok в США: суперечить чесній конкуренції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *