Росія погрожує «асиметричною» відповіддю на атаки її території американською зброєю

Росія відповідатиме асиметрично на українські атаки на її території з використанням зброї, наданої Сполученими Штатами
Російський депутат Картаполов обіцяє «асиметричну» відповідь на атаки зі зброї США. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», про це у п’ятницю заявив Андрій Картаполов, голова комітету з оборони нижньої палати російського парламенту, додавши, що рішення Джо Байдена дозволити обмежені ракетні удари по території Росії зброєю США не вплине на «військову операцію» Росії в Україні, пише Telegraph.

Останніми тижнями Київ неодноразово закликав своїх західних союзників дозволити використовувати свою далекобійну зброю для ударів по військових цілях на території Росії.

У четвер президент США піддався міжнародному тиску після того, як глава НАТО заявив, що «настав час» скасувати заборону, незважаючи на побоювання, що це може призвести до ширшого конфлікту. За словами двох американських чиновників, Джо Байден дозволив Києву використовувати свою зброю для ударів по Росії з обмеженою метою захисту Харкова.

війна в Україні
Байден дозволив Україні завдавати ударів зі зброї США по російській території. На фото – американські снаряди калібру 155 мм на армійському заводі боєприпасів у Скрентоні в Пенсільванії минулого місяця. Фото – theguardian.com

Глава НАТО Єнс Столтенберг в свою чергу применшив загрозу ескалації з боку Москви.

Це частина зусиль Путіна і Москви, щоб перешкодити союзникам по НАТО підтримати Україну, щоб захистити себе, і, знову ж таки, Україна має право на самооборону, і ми маємо право допомогти Україні.

– сказав Столтенберг у п’ятницю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін погрожує почати обстріли цивільних об’єктів України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *