Біньямін Нетаньяху виступить у Конгресі США та “представить всю правду” про війну проти ХАМАСу в Газі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що "представить правду" про війну проти ХАМАСу в Газі під час свого виступу перед Конгресом США 24 липня під час візиту до Вашингтона
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звернеться до Конгресу США 24 липня. Фото - Guardian

Про це у четвер повідомили лідери Республіканської партії, передає Reuters. Нетаньяху виступить перед спільною сесією Палати представників та Сенату, зазначили спікер Палати представників Майк Джонсон і лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл у своїй заяві.

Я дуже зворушений тим, що маю честь представляти Ізраїль перед обома палатами Конгресу та розповісти всю правду про нашу справедливу війну проти тих, хто прагне знищити нас, представникам американського народу та всього світу.

– сказав Нетаньяху у своїй заяві, повідомляє Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», візит ізраїльського лідера відбувається на тлі напружених відносин між ним і президентом США Джо Байденом, який підтримував кампанію Ізраїлю в Газі, але останнім часом все більше критикував її тактику та затримав постачання деяких бомб.

Reuters повідомляє, що поки не зрозуміло, чи зустрінеться Нетаньяху з Байденом під час свого візиту до США.

Фото – Білий Дім

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив у окремій заяві, що він також приєднався до запрошення.

У мене є чіткі та глибокі розбіжності з прем’єр-міністром, які я висловлював як приватно, так і публічно, і продовжуватиму це робити.

– сказав Шумер.

Але оскільки відносини Америки з Ізраїлем є непорушними та перевершують одну людину або прем’єр-міністра, я приєднався до запрошення його виступити.

Виступ Нетаньяху перед дедалі більш розділеним Конгресом, безсумнівно, буде суперечливим і, ймовірно, буде зустрінутий протестами як всередині Капітолію від законодавців, так і зовні від пропалестинських протестувальників.

Очікується, що найбільш критично налаштовані до стратегії ізраїльського прем`єр-міністра демократичні законодавці не з’являться на виступ. Сенатор Берні Сандерс, незалежний кандидат, який колись балотувався на посаду президента від Демократичної партії, заявив:

Нетаньяху – військовий злочинець. Я точно не буду присутнім.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нетаньяху не хоче припиняти війну, щоб не втратити посаду і уникнути судового переслідування за корупцію

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version