Понад 100 ракет: Хезболла здійснила масований ракетний удар по Ізраїлю

У середу ліванська Хезболла здійснила масовані ракетні удари по Ізраїлю у відповідь на ізраїльський авіаудар, який вбив старшого польового командира угрупування, різко загостривши напруженість у конфлікті на лівансько-ізраїльському кордоні
Ізраїльська протиракетна система «Залізний купол» перехоплює ракети, запущені з Лівану в бік Ізраїлю над ізраїльським кордоном з Ліваном в квітні 2024 року. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», підтримувана Іраном Хезболла та Ізраїль обстрілюють один одного з моменту початку війни в Газі у жовтні, що призвело до поступового посилення ворожнечі та викликало побоювання щодо можливої більшої конфронтації між озброєними противниками, пише Reuters.

Ізраїльський удар у південному ліванському селі Джуаійя пізно ввечері у вівторок вбив трьох бійців Хезболли разом зі старшим польовим командиром, ідентифікованим як Талеб Абдалла, також відомим як Абу Талеб, повідомили три джерела в сфері безпеки.

За словами одного з джерел, він був найвищим командиром Хезболли, загиблим за вісім місяців ворожнечі. Джерела також повідомили, що він був командиром Хезболли в центральному регіоні південного прикордонного району. Його похорон має відбутися пізніше в середу.

Ізраїльська армія поки що не коментувала подію.

Хезболла
Дим піднімається над Ліваном після ізраїльського удару на тлі триваючих транскордонних бойових дій між Хезболлою та ізраїльськими силами в травні 2024 року. Фото – Reuters

Джерело в сфері безпеки Лівану повідомило, що Хезболла випустила понад 100 ракет у відповідь, заявивши, що це був один з найбільших ракетних ударів групи з моменту початку ворожнечі у жовтні.

Хезболла оголосила про щонайменше чотири атаки, включаючи одну, в якій бійці Хезболли запустили керовані ракети по ізраїльському військовому заводу.

Група також заявила, що атакувала ізраїльські військові штаби, а також ізраїльську військову станцію повітряного спостереження, в кожному випадку випустивши десятки ракет, згідно з її заявами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ізраїльські військові повідомили про ракетні атаки з боку Хезболли та єменських хуситів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *