Ціна на нафту впаде до $60 за барель до кінця наступного року – прогноз аналітиків

Ціна на барель нафти впаде до $60 до кінця наступного року через зростання виробництва, повідомляють аналітики Citigroup
Аналітики Citi прогнозують, що до кінця наступного року нафта Brent впаде до 60 доларів за барель. Фото - Telegraph

Збільшення виробництва картелем ОПЕК+ призведе до надлишку на ринку в розмірі 2,5 мільйонів барелів на день у вересні наступного року, зазначається в звіті аналітиків Citigroup, який наводить Telegraph. Банк прогнозує, що ціна на нафту Brent, міжнародного еталону, зросте до $82 за барель протягом трьох місяців, перш ніж впасти в четвертому кварталі і досягти $60 до кінця наступного року.

Як повідомляє «Kreschatic», ціни на нафту опинилися під тиском після того, як група ОПЕК та її союзники оголосили, що почнуть збільшувати виробництво з жовтня після періоду обмеження постачання.

Світовий банк теж очікує зменшення попиту на нафту, але ескалація конфлікту на Близькому Сході може значно підвищити ціни. Фото – ua-energy.org

Тим часом, цього тижня Міжнародне енергетичне агентство (IEA) прогнозувало, що до 2030 року надлишок пропозиції нафти сягне “вражаючих” понад 8 мільйонів барелів на день.

Аналітик Citi Макс Лейтон сказав:

Баланс на ринку нафти виглядає надзвичайно важким, з глобальними балансами, що переходять у значний надлишок, навіть якщо ОПЕК+ продовжить всі скорочення видобутку до кінця 2025 року.

Останнім часом ціна на нафту Brent знизилася на 0,8% і становила менше $82 за барель, тоді як американська нафта West Texas Intermediate знизилася на 0,9% і становила менше $78.

Також раніше ми писали про те, що світові ціни на нафту пішли вгору через атаки безпілотників на російські нафтопереробні заводи

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version