Путін призначив свою племінницю заступником міністра оборони

Анна Цивілева - двоюрідна племінниця Володимира Путіна - призначена заступником міністра оборони РФ. Відповідний указ опублікований 17 червня, він набирає чинності з дня його підписання
Путін призначив свою племінницю Анну Цивілеву на посаду заступника міністра оборони. Таку ж посаду обійняв Павло Фрадков – син Михайла Фрадкова. Фото - meduza.io

Як пише видання Meduza, Цивілева у квітні 2023 року очолила державний фонд підтримки учасників «спеціальної військової операції» (СВО) «Захисники Вітчизни». Чоловік Цивілевої Сергій до травня 2024 року очолював Кемеровську область, а потім був призначений на посаду міністра енергетики РФ.

Як повідомляє «Kreschatic», іншим указом Путіна на посаду заступника міністра оборони призначено Павла Фрадкова — сина колишнього голови СЗР і колишнього прем’єр-міністра РФ Михайла Фрадкова. Павло Фрадков з 2021 року був першим заступником керуючого справами президента РФ. В указі про призначення в Міноборони йдеться, що Фрадков-молодший звільнений з посади, що раніше займав.

На посаду першого заступника міністра оборони призначено Леоніда Горніна, який раніше обіймав посаду першого заступника голови Мінфіну.

Горнін, повідомляє РИА Новости, куруватиме весь комплекс питань фінансового забезпечення Збройних сил, Фрадков — відповідатиме за управління майном, земельними ресурсами, а також будівництво об’єктів для потреб Міноборони та народного господарства, а Цивілева «займеться питаннями організації соціального та житлового забезпечення військовослужбовців, виведення пов’язаних із цим процесів на новий рівень».

Загалом у міністра оборони РФ буде 12 заступників (раніше було 10), у тому числі два перші заступники міністра.

Іншим указом Микола Панков (статс-секретар — заступник міністра оборони), Тетяна Шевцова та Руслан Цаликов (заступники міністра) звільнені з посади. Генерала армії Павла Попова звільнено з посади заступника міністра оборони і звільнено з військової служби.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *