У Дагестані закінчилась контртерористична операція: загинуло понад 15 поліцейських

Контртерористична операція, що проводилася в Дагестані після нападу бойовиків, завершена
Знято режим контртерористичної операції, введений у Дагестані через напад бойовиків. Фото - росЗМІ

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Національний антитерористичний комітет.

«У зв’язку з ліквідацією загроз життю та здоров’ю громадян відповідно до Федерального закону «Про протидію тероризму» прийнято рішення про припинення контртерористичної операції”, – заявили в НАК.

Глава Дагестану Сергій Меліков повідомив, що під час нападу бойовиків, скоєного 23 червня, загинули поліцейські та кілька мирних жителів, під час контртерористичної операції вбито шестеро нападників, інформує «Kreschatic.

«Понад 15 співробітників поліції стали жертвами сьогоднішнього теракту, зі зброєю в руках захищаючи мир і спокій Дагестану», – заявив глава республіки у відеозверненні, опублікованому в телеграм-каналі в ніч на 24 червня.

За його словами, в ході бойових зіткнень загинули «кілька людей із числа цивільних людей», він не уточнив скільки. Серед загиблих мирних жителів, зазначив голова Дагестану, отець Миколай – священик, який понад 40 років служив у православному храмі в Дербенті. Глава Дагестану додав, що сім’ї загиблих та постраждалих отримають матеріальну допомогу.

Наразі ситуація в республіці, за словами Мелікова, «контролюється органами державної влади, правоохоронними органами». Активну фазу оперативно-бойових заходів у Махачкалі та Дербенті завершено, повідомив глава регіону. За його словами, правоохоронні та слідчі органи продовжать роботу «до виявлення всіх учасників цих сплячих осередків, які, безумовно, готувалися, зокрема, з-за кордону».

Меліков також додав, що влада нібито розуміє, хто стоїть за організацією терористичних актів і які цілі вони мали.

«Безумовно, сьогодні ми всі з вами вкотре відчули себе учасниками тих подій, що відбуваються у всьому світі. Раніше переважно учасниками цих подій були ті, хто бере участь у «спеціальній військовій операції», хто захищає нашу країну на рубежах лінії бойового дотику. Але ми повинні розуміти, що війна приходить і до нашого дому. Ми це відчували і раніше, але сьогодні безпосередньо зіткнулися із цією війною», — сказав Меліков.

У Дагестані 24, 25 та 26 червня оголошено днями жалоби.

У Дербенті та Махачкалі бойовики ввечері 23 червня напали на два православні храми, синагогу та пост ДПС поряд із ще однією синагогою. Крім того, в селі Сергокала – адміністративному центрі Сергокалинського району – напали на автомобіль, поранений поліцейський. За даними влади, серед нападників двоє синів і племінник голови Сергокалинського району Магомеда Омарова, чиновника затримано. Порушено кримінальну справу за статтею про теракт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що німецька розвідка попередила про загрозу терактів в країні, «подібних до московського»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version