Прийшла, відібрала у нас Нагірний Карабах, повернула його Азербайджану, потім пішла – у Вірменії накинулись на Росію

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що Росія захопила Нагірний Карабах і передала його Азербайджану
Армен Григорян. Фото - armenpress.am

Про це він заявив на брифінгу із журналістами, передає «Арменпрес».

Це сталося, коли ми повністю залежали від Росії. Росія прийшла, відібрала у нас Нагірний Карабах, повернула його Азербайджану, потім пішла, ось і вся реальність. Я стверджую, що Росія захопила Нагірний Карабах.

– сказав Григорян.

На його думку, «без дозволу Росії» не було б 44-денної війни в Карабаху.

Коли Вірменія повністю залежала від Росії, ми не мали війни? Ми мали війну. Давайте констатуємо, що досі ми перебували у стані війни через цю існуючу ситуацію. Ми намагалися досягти стабільності за допомогою цих змін, і ми впевнені, що ці зміни принесуть стабільність.

– зазначив він, говорячи про зміну зовнішньополітичного вектора країни.

Григорян також стверджує, що військово-технічна співпраця Вірменії з Росією впала з 96% до 10%. Він не уточнив, про який період йдеться, зазначивши лише, що «це було рішення та вибір Росії».

За його словами, Росія «вирішила не постачати зброю та боєприпаси, і вони не поставляють їх досі».

Вони регулярно скаржаться, що Вірменія закуповує зброю в інших країнах, а самі не постачають її за контрактами, підписаними у 2021 та 2022 роках.

– сказав він, додавши, що російська влада пояснює це війною в Україні.

Російська влада поки не коментувала заяви секретаря Радбезу Вірменії.

Як повідомляє «Kreschatic», наприкінці травня прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що дві країни, які входять до ОДКБ, брали участь у підготовці війни з Азербайджаном у Нагірному Карабаху у 2020 році. Про які країни йдеться, він не уточнив. За його словами, ця війна була “не про Нагірний Карабах, а була, щоб не існувало Вірменії”.

Politico з посиланням на витік дипломатичних та військових документів писало, що в період загострення конфлікту між Баку та Єреваном у Нагірному Карабаху з 2018 по 2022 роки Білорусь постачала Азербайджану озброєння та надавала військову допомогу. Білорусь входить до ОДКБ.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у лютому 2024 року заявив, що Вірменія «заморозила» свою участь у ОДКБ. У травні Вірменія призупинила фінансування цієї організації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Пашинян вимагає вибачень від Лукашенко і заявив, що не поїде в Білорусь, доки той обіймає президентську посаду

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version