Це жахлива помилка – відомі ізраїльтяни виступають проти виступу Нетаньяху в Конгресі США

Група відомих ізраїльтян – включаючи колишнього прем'єр-міністра і колишнього голову Моссаду, служби зовнішньої розвідки – приєдналася до закликів у США до Конгресу відкликати запрошення Біньяміну Нетаньяху виступити перед ним наступного місяця, називаючи цей крок "жахливою помилкою"
Конгрес США стикається з зростаючими закликами відкликати запрошення Нетаньяху. Фото - Guardian

У своїй статті в New York Times вони стверджують, що запрошення нагороджує Нетаньяху, нинішнього прем’єр-міністра Ізраїлю, за “скандальну та руйнівну поведінку”, включаючи провали розвідки, які призвели до смертельного нападу ХАМАС у жовтні минулого року та подальшої кривавої війни в Газі, яка досі не закінчилася.

Конгрес зробив жахливу помилку. Виступ Нетаньяху у Вашингтоні не представлятиме Державу Ізраїль та її громадян і нагородить його скандальну та руйнівну поведінку щодо нашої країни.

– стверджують шість авторів статті у різкій критиці, яка також звинувачує ізраїльського прем’єр-міністра у нездатності забезпечити звільнення десятків заручників, захоплених під час минулорічного нападу і досі утримуваних.

Відомі автори статті

Як повідомляє «Kreschatic», серед авторів статті були: Ехуд Барак, колишній прем’єр-міністр; Тамір Пардо, колишній директор Моссаду; Давид Харель, президент академії наук і гуманітарних наук Ізраїлю; романіст Давид Гроссман; Талія Сасон, колишній директор в офісі державного адвоката; та Аарон Чехановер, лауреат Нобелівської премії з хімії.

Їх високий статус і різка критика посилять опозицію багатьох демократів до виступу Нетаньяху перед спільною сесією на Капітолійському пагорбі 24 липня – настрої, що посилилися після його звинувачення минулого тижня, що адміністрація Байдена перешкоджає воєнним зусиллям Ізраїлю, навмисно затримуючи постачання зброї, звинувачення, яке Білий дім заперечує.

Запрошення від спікера Палати представників США

Запрошення було спочатку надано республіканським спікером Палати представників Майком Джонсоном і підтримано лідером меншості Палати представників від демократів Хакімом Джеффрісом та лідером більшості в Сенаті від демократів Чаком Шумером, незважаючи на те, що останній раніше засуджував Нетаньяху і закликав до нових виборів в Ізраїлі.

Бойкот з боку демократів

Кілька демократів заявили, що бойкотуватимуть виступ Нетаньяху в Конгресі, найпомітніший з яких – Берні Сандерс, лівий сенатор від Вермонта, який назвав прем’єр-міністра “воєнним злочинцем”.

Джим Макговерн з Массачусетса, старший демократ у комітеті Палати представників з правил, назвав запрошення Нетаньяху “глибоко тривожним” і також пообіцяв не приходити. Інші критичні демократи включали колишню спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

Критика з боку ізраїльтян

У коментарях, що стануть аргументами для демократів, шість ізраїльтян пишуть:

Запрошення Нетаньяху винагородить його презирство до зусиль США щодо встановлення мирного плану, дозволить більше допомоги постраждалим людям Гази і краще пощадить цивільних. Раз по разу він відкидав план президента Байдена щодо усунення ХАМАС від влади в Газі шляхом створення миротворчих сил.

Описуючи внутрішню опозицію до Нетаньяху серед ізраїльтян, вони резюмують:

Даючи Нетаньяху сцену у Вашингтоні, практично відкидається лють і біль його народу, виражені у демонстраціях по всій країні. Американські законодавці не повинні дозволяти цьому статися. Вони повинні попросити Нетаньяху залишитися вдома.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Біньямін Нетаньяху виступить у Конгресі США та “представить всю правду” про війну проти ХАМАСу в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *