Камала Гарріс розглядається як претендент на заміщення Джо Байдена – Reuters

У разі відмови Джо Байдена від участі у президентських виборах 2024 року, віце-президент Камала Гарріс розглядається як найбільш вірогідний кандидат для заміщення його на виборчій гонці
Віце-президент Гарріс – найкращий варіант замінити Байдена у виборчій гонці, якщо він відступить, вважають демократи. Фото - Reuters

Про це пише агентство Reuters з посиланням на власні джерела в Демократичній партії. Під час обговорень у демократів виникла ідея заміни Байдена, якщо він вирішить не балотуватися вдруге. Серед можливих кандидатів на його місце розглядаються віце-президент Камала Гарріс, Гевін Ньюсом з Каліфорнії, Гретхен Вітмер з Мічігану та Джош Шапіро з Пенсільванії.

Джерела повідомляють, що Гарріс, як віце-президент, є природним вибором, хоча її рейтинги залишаються низькими. Однак, у випадку відмови Байдена від участі у виборах, процес обрання нового кандидата може бути відкритим та непередбачуваним. Делегати, які підтримували Байдена на праймеріз, не зобов’язані голосувати за нього під час номінації, що може призвести до появи нових кандидатів.

Як повідомляє «Kreschatic», за правилами Демократичної партії, якщо чинний президент відмовляється від номінації, розпочинається відкритий процес вибору нового кандидата. Учасники цього процесу можуть представляти різні географічні, ідеологічні та поколінські крила партії, що створює можливості для різних політичних діячів.

Камала Гарріс, ймовірно, отримає підтримку від Байдена, що значно підвищить її шанси на номінацію. Проте, вона повинна буде також вибрати собі кандидата на посаду віце-президента, що може викликати додаткові суперечки серед демократів.

Поки що неясно, чи вирішить Байден зійти з дистанції, але якщо це станеться, то Демократична партія повинна буде швидко адаптуватися до нової ситуації та провести відкриту і конкурентну конвенцію для вибору нового кандидата.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що демократи намагаються мінімізувати наслідки невдалих дебатів Байдена з Трампом

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version