Безпілотники в ніч на 9 липня атакували шість регіонів Росії: палала нафтобаза та електропідстанції (ВІДЕО)

Безпілотники в ніч проти 9 липня атакували шість областей Росії, повідомили представники регіональної влади
Російський НПЗ горить після удару безпілотника в ніч на 9 липня. Фото - Astra/Telegram

У Волгоградській області, як повідомив губернатор Андрій Бочаров, сили протиповітряної оборони (ППО) та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) «знищили та придушили» кілька безпілотників. Внаслідок падіння уламків БПЛА, заявив глава регіону, виникли пожежі на підстанції у місті Фролово та на нафтобазі у місті Калач-на-Дону.

Як повідомляє «Kreschatic», у регіональному управлінні МНС заявили, що “у місті Калач-на-Дону на території приватної нафтобази відбувається горіння ємностей з бензином”. За даними МНС, ніхто не постраждав та не загинув.

Російські телеграм-канали Mash та Astra опублікували відеозаписи, на яких показані влучання безпілотників в нафтобазу в Калачі-на-Дону, а також наслідки атаки. На записах видно велику пожежу. За інформацією Mash, що посилається на місцевих жителів, нафтобазу один за одним атакували щонайменше п’ять безпілотників.

Після атаки дронів на регіон в аеропорту Волгограда обмежили прибуття та відправлення рейсів, частина рейсів затримується, один перенаправлений на запасний аеродром, повідомила прес-служба аеропорту.

Понад 20 БПЛА нібито збили у небі над Ростовською областю, повідомив губернатор регіону Василь Голубєв. За його словами, російські військові «знищили дрони за допомогою систем ППО або придушили засобами РЕБ».

У Родіоново-Несвітайському районі в результаті атаки спалахнули два трансформатори на електропідстанції, заявив Голубєв. Вогонь загасили близько шостої ранку на площі 60 квадратних метрів, постраждалих немає. За словами губернатора, у Ростові-на-Дону на місці падіння уламків безпілотника спалахнула суха трава, пожежу швидко загасили.

Astra опублікувала відео, на якому, як стверджується, показано підстанцію в селищі Генеральське Ростовської області, яка спалахнула в результаті атаки дронів. На записі видно два осередки пожежі.

У ніч проти 9 липня під обстріл потрапили Білгород та інші населені пункти Білгородської області. Губернатор регіону В’ячеслав Гладков заявив, що система ППО збила кілька повітряних цілей на підльоті до Білгорода. За даними влади, одна людина загинула, двох поранено. Пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, три господарські суб’єкти та два соціальні об’єкти. У селищі Майський у Білгородському районі пошкоджено приватний будинок та автомобіль.

За словами Гладкова, під обстріл також потрапили розташовані неподалік кордону з Україною місто Шебекіне та село Нова Таволжанка у Шебекінському міському окрузі. У Новій Таволжанці поранено чоловіка. У Шебекіному пошкоджено лінії електропередачі, через що частково порушено електропостачання. Також сталося аварійне відключення електроенергії у Грайворонському міському окрузі.

Близько 7 ранку Гладков заявив, що безпілотники ЗСУ атакували селище Красне та село Ржевка у Шебекінському окрузі. Спочатку губернатор повідомив, що постраждалих немає, потім він уточнив, що в Ржевці в результаті атаки дронів поранено двох людей. Пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки.

У Курській області, як заявив голова регіону Олексій Смирнов, сили ППО збили чотири українські дрони в Курському та Жовтневому районах. Про наслідки атаки не повідомляється.

У Воронезькій області російські військові виявили та знищили кілька безпілотників, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За попередньою інформацією, руйнувань та постраждалих немає.

Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін заявив, що українські військові зробили «масовану спробу атакувати безпілотниками об’єкти на території північної частини» регіону. За його словами, атаку відбито, постраждалих немає. Після атаки на область в аеропорту Астрахані обмежили прибуття та відправлення літаків.

У міністерстві оборони РФ заявили, що російські військові за ніч «знищили і перехопили 38 українських безпілотників»: 21 у Ростовській області, сім у Курській, п’ять в Астраханській області, три у Білгородській та два у Воронезькій області. У повідомленні міністерства не згадується Волгоградська область.

Читайте також: безпілотники атакували російське місто, з якого запускають «шахеди» по Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *