Ізраїльський авіаудар по школі в Секторі Газа вбив щонайменше 25 людей

Ізраїльський авіаудар по школі, яка була перетворена на укриття на півдні Гази, вбив щонайменше 25 людей, за даними палестинських чиновників, на тлі посиленої військової операції на цій території, яка змусила тисячі людей шукати притулок
Палестинка обіймає свого пораненого сина в лікарні в Хан-Юнісі після ізраїльського бомбардування Сектора Газа. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic», авіаудар у вівторок вдень влучив у намети переміщених сімей біля школи в місті Абасан, на схід від Хан-Юніса. Репортер Associated Press, який бачив тіла в лікарні Насер у Хан-Юнісі, сказав, що через ізраїльський авіаудар загинули 25 людей. За словами медичних чиновників, серед загиблих було щонайменше семеро жінок і дітей.

ЦАХАЛ повідомив у своїй заяві: “Винищувач із застосуванням точних боєприпасів атакував терориста з військового крила ХАМАС, який брав участь у жахливій різанині 7 жовтня”. Також військові додали, що вивчають повідомлення про те, що постраждали цивільні, і що цей інцидент розслідується.

За словами свідків, з якими поспілкувалася BBC, на момент атаки територія була переповнена, і один зі свідків повідомив, що на цій території на момент удару перебувало до 3000 людей. Інша людина сказала телекомпанії, що попередження про удар не було.

Ізраїльський авіаудар у вівторок стався через тиждень після того, як ЦАХАЛ наказав масову евакуацію частин південної Гази. Більша частина Хан-Юніса була знищена під час тривалої атаки цього року, але велика кількість палестинців повернулася, щоб втекти від іншого ізраїльського наступу в найпівденнішому місті Гази – Рафа.

В інших місцях палестинці по всій території повідомили про збільшення інтенсивних авіаударів цього тижня. Жителі центрального міста Газа описували удари вертольотів, вибухи та перестрілки, оскільки Ізраїль розширив свій двотижневий наступ у Шуджаї, східному районі, переміщуючи танки в райони міста, де знову зібралися бойовики ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду.

Нові бойові дії розгорнулися в той час, коли міжнародні посередники роблять успіхи в переговорах про припинення вогню після великої поступки з боку ХАМАС минулого тижня, коли група відмовилася від своєї вимоги про “повне” припинення вогню як передумови для переговорів.

Зусилля з посередництва, очолювані Єгиптом, Катаром та США, з тих пір прискорилися, і єгипетські ЗМІ повідомили, що переговори мають продовжитися цього тижня в Досі та Каїрі за участю директора ЦРУ Вільяма Бернса та начальника ізраїльської Моссад Давіда Барнеа.

Але, виступаючи в понеділок увечері, політичний керівник групи, який базується в Катарі, Ісмаїл Ханія, заявив, що “катастрофічні наслідки” останніх боїв на землі в Газі можуть “скинути переговорний процес на початкову точку”. Група також звинуватила прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху у навмисній спробі зірвати перемовини про перемир’я.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нетаньяху не хоче припиняти війну, щоб не втратити посаду і уникнути судового переслідування за корупцію

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *