Південна Корея розгорне лазерну зброю «Зоряних воєн» проти північнокорейських дронів

Південна Корея розгорне лазерну зброю для знищення північнокорейських безпілотників цього року, ставши першою країною в світі, яка розгорне та використовує таку зброю в армії
Південна Корея назвала свою лазерну програму «проектом StarWars». Фото - BBC

Про це повідомило в четвер агентство із закупівель озброєнь країни, пише Reuters. Лазерна зброя для знищення безпілотників, розроблена південнокорейськими військовими спільно з Hanwha Aerospace, ефективна та дешева, коштує 2000 вон ($1,45) за постріл, і в той же час тиха та непомітна, повідомляє Адміністрація програми оборонних закупівель (DAPA).

Наша країна стає першою країною в світі, яка розгортає та використовує лазерну зброю, і можливості нашої армії реагувати на провокації безпілотників Північної Кореї будуть ще більше зміцнюватися.

– заявили в DAPA, назвавши цю зброю зміною правил на майбутньому полі бою.

Лазерна зброя збиває літаючі безпілотники, спалюючи двигуни або інше електрообладнання променями світла протягом 10-20 секунд, пояснив на брифінгу речник DAPA.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними американського некомерційного мозкового центру RAND Corporation, інші країни, включаючи Південну Корею, Китай і Сполучене Королівство, поспішають розробити та розгорнути лазерну зброю, також відому як зброя спрямованої енергії.

Існує значний інтерес до цієї зброї, щоб допомогти протистояти розповсюдженню безпілотних систем, а також для націлювання на ракети в польоті або супутники на орбіті, заявив аналітичний центр.

У грудні п’ять північнокорейських безпілотників перелетіли на територію Південної Кореї, яка технічно все ще перебуває у стані війни з Пхеньяном, що спонукало Сеул підняти винищувачі та ударні гелікоптери та спробувати їх збити, реагуючи на перше таке вторгнення з 2017 року.

Бойові дії в Корейській війні 1950-1953 років завершилися перемир’ям, а не мирним договором, і створенням демілітаризованої зони (ДМЗ) між двома Кореями.

Сполучені Штати заявили, що Північна та Південна Кореї порушили перемир’я, яке регулює їхній спільний кордон, відправивши безпілотники у повітряний простір одна одної.

Також раніше ми писали про те, що Південна Корея викликала російського посла через «пакт Путіна і Кіма»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *