Було чутно «сильну бавовну» – у Бурятії понад 100 тисяч людей залишилися без електрики

У Бурятії на Гусиноозерській тепловій електростанції відключено один із трьох енергоблоків, через це понад 100 тисяч людей залишилися без електрики
Гусиноозерська ДРЕС. Фото - Wikipedia

Про це вчора повідомив голова регіону Олексій Циденов. Гусиноозерська ДРЕС виробляє енергію для споживачів у Бурятії та Забайкальському краї. Пізніше Циденов повідомив, що без електрики частково залишилися мешканці семи муніципальних утворень республіки та Улан-Уде. Загалом відключення торкнулося 115 тисяч людей.

Як повідомляє «Kreschatic», при цьому в уряді Бурятії заявили, що «виведено в ремонт» два енергоблоки ДРЕС.

Аварійне відключення у Бурятії зафіксовано на другому енергоблоці Гусиноозерської ДРЕС. У зв’язку із чим у період пікового навантаження в енергосистемі Забайкальського краю відбулися обмеження подачі електроенергії.

– йдеться у повідомленні уряду Забайкальського краю.

Жителі Гусинооозерська (там розташована ДРЕС) розповіли, що перед відключенням електрики чули у місті «сильну бавовну». Чи пов’язаний він до відключення енергоблоку станції, невідомо. Місцеві телеграм-канали пишуть, що з будівлі ДРЕС йшов дим.

Гусиноозерська ДРЕС – найбільша в Забайкаллі електростанція конденсаційного типу. Вона була введена в експлуатацію у грудні 1976 року.

9 липня Міненерго Росії повідомило, що сотні тисяч жителів на півдні Росії залишилися без електропостачання через «аномально високі температури». Без електрики залишилися, зокрема, мешканці Ростовської області, Краснодарського краю, республіки Адигея, Астраханської області.

Також раніше ми писали про те, що в Севастополі та на півдні Росії ввели графіки відключення електроенергії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *