Джо Байден заявив, що Камала Гарріс може очолити США, якщо його здоров’я погіршиться

Президент США Джо Байден в інтерв'ю для каналу BET повідомив, що він готовий передати владу віце-президенту Камалі Гарріс у разі, якщо його здоров'я не дозволить завершити другий термін
Камала Гарріс і Джо Байден під час виступу в залі Рузвельта Білого дому у Вашингтоні, округ Колумбія, 14 липня. Фото - Bloomberg

Водночас він підкреслив, що вважає такий сценарій малоймовірним.

Тільки якщо мені повідомлять про якусь медичну проблему, якої наразі немає.

– сказав Байден у відповідь на питання, чи розглядає він можливість бути перехідною фігурою та передати президентські повноваження Гарріс.

Як повідомляє «Kreschatic», 81-річний Байден визнав, що питання щодо його віку є «цілком законним». Однак він захищав свою здатність керувати країною та висловив впевненість у своїй здатності працювати ще чотири роки у Білому домі. Діючий президент, якщо виграє вибори, закінчить другий термін у віці 86 років.

Я всього на три роки старший за Трампа, так? І я думаю, що перебуваю у трохи кращій фізичній формі, ніж він. Поки я можу продемонструвати, що це не впливає на мою здатність конкурувати, мою здатність виконувати завдання, мою здатність буквально очолювати світ.

– сказав Байден.

На запитання, чи розгляне він можливість щорічної оцінки свого стану здоров’я, Байден відповів: ” З практичної точки зору, так. Але немає причин вважати, що це ймовірно станеться”.

Байден розпочав активну кампанію з переконання громадськості у своїй здатності керувати країною ще чотири роки після невдалого виступу на дебатах з Трампом 27 червня. Проте серія інтерв’ю, кампанійних заходів та стратегічних меморандумів мало вплинули на стійкі сумніви серед демократів щодо його здатності перемогти Дональда Трампа, пише Bloomberg.

Раніше в інтерв’ю Байден також зазначив, що він готовий переглянути своє рішення балотуватися на переобрання, якщо у нього виникне медична проблема.

В середу Байден зіткнувся з кількома новими ударами. Він отримав позитивний результат тесту на коронавірус, через що був змушений скасувати виступ перед великою латиноамериканською адвокатською групою.

Цей діагноз було оголошено після того, як представник Каліфорнії Адам Шифф став найвідомішим демократом, який публічно закликав Байдена зняти свою кандидатуру з виборів. Водночас, за повідомленнями ABC News та Washington Post, керівники демократів у Конгресі попередили Байдена про ризики для партії, пов’язані з його кандидатурою.

Навіть попри численні заяви Байдена про намір залишатися у гонці, він нещодавно почав публічно висловлювати впевненість у віце-президенті Гарріс, оскільки питання про його здоров’я спричинили дебати щодо того, чи буде Гарріс найпридатнішою заміною, якщо Байден відійде від справ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Камала Гарріс розглядається як претендент на заміщення Джо Байдена

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *