Єменські хусити атакували посольство США в Ізраїлі, одна людина загинула

У центрі Тель-Авіва, за кілька десятків метрів від будівлі посольства США, у ніч на 19 липня вибухнув безпілотник, пишуть ізраїльські видання
У центрі Тель-Авіва одна людина загинула під час вибуху безпілотника. Фото - timesofisrael.com

Як повідомили у Службі швидкої допомоги, в одній із будівель на місці вибуху безпілотника було знайдено тіло загиблого 50-річного чоловіка. Ще вісьмох людей поранено, четверо з них — шрапнеллю, пише Times of Israel.

Як повідомляє «Kreschatic», відповідальність за атаку взяли єменські хусити. Їхній представник заявив, що в ході атаки був використаний новий безпілотник під назвою «Яффо», який здатний обходити системи перехоплення. Він додав, що хусити продовжать атакувати Ізраїль на знак солідарності з палестинцями у Секторі Газа.

Агентство Al Arabiya з посиланням на джерела стверджує, що за ніч хусити запустили по Ізраїлю одну балістичну ракету і чотири безпілотники.

Фото – twitter.com/yankicoen

Центральне командування США, у свою чергу, відзвітувало, що за останню добу в контрольованих хуситами районах Ємену було знищено дві ракети класу «земля-повітря» та чотири безпілотники, які становили загрозу США, коаліційним силам і торговим судам у регіоні.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що, за попередніми даними, сигнал тривоги під час падіння повітряної цілі не спрацював. Повітряне патрулювання літаками буде посилено після вибуху безпілотника, додали в ЦАХАЛ. Пізніше військові пояснили, що дрон був ідентифікований, але через людську помилку сили ППО не були задіяні, і тому сирена не звучала. За попередніми даними, безпілотник прилетів з південного напрямку, тобто міг бути запущений хуситами.

Напередодні, ввечері 18 липня, ізраїльські винищувачі атакували штаб-квартиру сил «Радван» (підконтрольні Хезболлі) у південному Лівані, де було вбито високопоставленого командира Алі Джаафара Маатука. Його називають відповідальним за численні обстріли півночі Ізраїлю після початку війни з ХАМАС. При атаці було вбито ще кількох командирів. Також ізраїльські винищувачі атакували військову структуру Хезболли в регіоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити виклали відео атаки на нафтовий танкер, який йшов з Росії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version