В Росії заявили, що за ніч збили 75 українських дронів, які атакували НПЗ та військовий аеродром

Чергові сили ППО у ніч на 22 липня перехопили та знищили 75 українських безпілотників над п'ятьма російськими регіонами, а також акваторіями Чорного та Азовського морів, заявило Міноборони РФ
Міноборони РФ заявило, що за ніч збило 75 українських дронів. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», за твердженням військового відомства РФ, 47 дронів нібито було збито над Ростовською областю, вісім — над Краснодарським краєм, по одному — над Білгородською, Воронезькою та Смоленською областями. Ще 17 безпілотників нібито знищили над морськими акваторіями.

Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив, що минулої ночі ЗСУ двічі намагалися атакувати цивільну інфраструктуру Туапсе. Зокрема, внаслідок падіння уламків одного із збитих дронів сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі. Займання на площі 50 квадратних метрів вже ліквідовано, постраждалих немає, стверджують в оперштабі.

За даними телеграм-каналів, у Ростовській області під атакою знаходилося місто Морозовськ. Видання «Астра» повідомляє, що удар припав по військовому аеродрому, де почалася пожежа.

Губернатор регіону Василь Голубєв заявив, що від падіння уламків дронів «на кількох ділянках сталося загоряння сухої рослинності». Чиновник стверджує, що ніхто з місцевих жителів не постраждав, а всі “ландшафтні пожежі” вже оперативно ліквідовано.

Також раніше ми писали про те, що Україна прискорює розробку бойових дронів на базі штучного інтелекту

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version