Промова Нетаньяху в Конгресі повна брехні і показує небажання укласти мирну угоду – заява ХАМАС

Високопосадовець ХАМАС Самі Абу Зухрі заявив у середу, що промова ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху перед Конгресом США свідчить про його небажання укласти угоду про припинення вогню
Спікер Палати представників США Майк Джонсон і голова відділу зовнішніх відносин Сенату, сенатор Бен Кардін слухають виступ прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху на спільному засіданні Конгресу в Капітолії 24 липня 2024 р. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», Нетаньяху звернувся до Конгресу США з рекордною четвертою промовою іноземного лідера перед спільним засіданням Сенату та Палати представників. Він говорив про необхідність створення безпекового альянсу на Близькому Сході для протидії Ірану.

Промова Нетаньяху була повна брехні і не зможе приховати провал та поразку перед опором, щоб приховати злочини війни геноциду, яку його армія чинить проти народу Гази.

– сказав Абу Зухрі в інтерв’ю.

Він додав, що будь-який альянс з Ізраїлем з будь-якої сторони буде “зрадою крові мучеників.”

Як пише Reuters, Нетаньяху в своїй промові також заявив, що Ізраїль не прагне переселяти Газу і що після війни з бойовиками ХАМАС анклав має бути керований палестинцями, які не прагнуть знищити Ізраїль.

Речник палестинського президента Набіль Абу Рудейнех відповів на це:

Палестинський народ єдиний, хто вирішує, хто ними керуватиме. Наша постійна позиція полягає в тому, що єдиним рішенням для досягнення безпеки та стабільності є створення незалежної палестинської держави зі Східним Єрусалимом як її столицею.

Бойовики під керівництвом ХАМАС розпочали війну 7 жовтня, увірвавшись на південь Ізраїлю, вбивши 1200 осіб і взявши 250 заручників, згідно з ізраїльськими підрахунками. ХАМАС та інші бойовики все ще утримують 120 заручників. Ізраїль вважає, що близько третини з них загинули.

Більше ніж 39 тисяч палестинців загинули внаслідок військової операції Ізраїлю в Газі з 7 жовтня, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я Гази.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Біньямін Нетаньяху виступить у Конгресі США та “представить всю правду” про війну проти ХАМАСу в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *