П’ятдесят шість людей загинуло, десятки заблоковані: в Індії сталася масштабна природна катастрофа

Щонайменше 56 людей загинули та десятки залишаються під завалами після потужних зсувів, спричинених сильними дощами, у південному індійському штаті Керала
Рятувальники допомагають мешканцям перебратися в безпечне місце. Фото - Reuters

Зсуви вразили гористі райони в окрузі Ваянад рано вранці у вівторок, повідомляє BBC. Рятувальні операції тривають, але їх ускладнюють сильні дощі та обвал важливого мосту. “Ми зможемо оцінити масштаби збитків лише за кілька годин,” – заявив міністр штату АК Сасіндран.

Армія Індії повідомила, що направила понад 200 військовослужбовців до району для допомоги в пошуково-рятувальних роботах. Місцеві лікарні надають допомогу щонайменше 70 постраждалим, а близько 250 осіб вже врятовано та переміщено до рятувальних таборів.

Як повідомляє «Kreschatic», окрім підтверджених 36 загиблих у Ваянад, дев’ять тіл було знайдено в річці Чаліяр, що протікає в сусідній округ Малаппурам. Ваянад, гористий округ, що є частиною гірського хребта Західні Гати, схильний до зсувів під час сезону мусонів.

Зсуви вразили кілька районів округу, включаючи Мундаккай, Аттамала, Чуралмала та Кунхоме. Відео у соціальних мережах показують, як каламутна вода тече вулицями та лісовими ділянками, змиваючи будинки та залишаючи людей і транспортні засоби у пастці.

На кадрі з відео видно, як вулицями та лісами тече каламутна вода. Фото – BBC

Міст, що з’єднує Чуралмалу з Мундаккаєм та Аттамалою, обвалився, ізолювавши ці місця та ускладнивши доступ рятувальників до заблокованих сімей. Місцевий житель Рашид Падіккалпарамбан розповів агенції новин Reuters, що принаймні три зсуви сталися в районі опівночі, змивши міст.

Державні та національні команди з надзвичайних ситуацій проводять рятувальні операції. Кілька місцевих жителів також допомагають. Сасіндран також повідомив, що армія та авіація отримали завдання евакуювати заблоковані сім’ї та побудувати тимчасовий міст.

Округ Ваянад та сусідні райони перебувають у стані підвищеної готовності через прогноз сильних дощів. Школи та коледжі закриті у 10 з 14 округів.

У 2019 році 17 людей загинули після зсуву в Путумала у Ваянаді, приблизно за 10 км від нинішньої постраждалої території.

Також раніше ми писали про те, що в Перу стався землетрус магнітудою 7 балів, кількість загиблих і постраждалих невідома

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version