Джо Байден зустрінеться з командою національної безпеки через побоювання нападу Ірану на Ізраїль

Президент США Джо Байден зустрінеться зі своєю командою національної безпеки в понеділок, щоб обговорити "події на Близькому Сході", повідомив Білий дім
США намагаються "знизити напругу" після вбивств лідерів ХАМАС і Хезболли минулого тижня, що загострило ситуацію. Фото - Білий ДІм

Як повідомляє «Kreschatic», це відбувається на тлі розгортання додаткових винищувачів та військових кораблів у регіоні, де зростають побоювання щодо можливого нападу Ірану на Ізраїль.

Регіональна напруга зросла після вбивства минулого тижня лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані через день після ізраїльського удару в Бейруті, який забрав життя Фуада Шукура, високопоставленого військового командира з ліванської групи Хезболла, пише Guardian. Обидві групи підтримує Іран, який пообіцяв помсту.

Білий дім також повідомив, що Джо Байден проведе переговори з королем Йорданії Абдуллою II, оскільки США розпочинають новий етап дипломатичних зусиль, спрямованих на зниження напруженості.

Загальна мета полягає в тому, щоб знизити температуру в регіоні, стримати та захиститися від цих атак і уникнути регіонального конфлікту.

– сказав заступник радника з національної безпеки Білого дому Джонатан Файнер у програмі CBS “Face the Nation”. США та Ізраїль готуються до будь-яких можливих сценаріїв, додав Файнер.

Однак зростають побоювання, що війна Ізраїлю проти палестинських бойовиків у Газі, яка почалася після атаки ХАМАС 7 жовтня, може перерости в ширший конфлікт на Близькому Сході.

Під час розмови між держсекретарем США Ентоні Блінкеном та прем’єр-міністром Іраку Мухаммедом Шиа аль-Судані у неділю, аль-Судані повідомив американського дипломата, що запобігання поширенню конфлікту напряму пов’язане зі зупинкою ізраїльської “агресії” в Секторі Газа, повідомляють іракські державні ЗМІ.

Хезболла в Лівані та хусити в Ємені заявили, що здійснили атаки на Ізраїль та інші об’єкти в знак солідарності з палестинцями в Газі, де з 7 жовтня ізраїльські атаки забрали життя майже 40 000 людей та поранили десятки тисяч інших після того, як бойовики ХАМАС убили 1200 людей на півдні Ізраїлю та взяли в заручники 250 осіб.

Ізраїльські атаки в Газі продовжилися у неділю з смертельними ударами по двох школах у Газі та лікарні.

Також раніше ми писали про те, що тисячі людей зібралися на похорон лідера ХАМАС в Ірані, ООН застерігає від “небезпечної ескалації”

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version