Hugo Boss продав російський бізнес і вийшов з ринку РФ

Німецький модний будинок Hugo Boss продав свій російський бізнес оптовому партнеру Stockmann за невизначену суму
Магазин Boss у Лондоні, Великобританія. Фото - Reuters

Про це повідомили представники Hugo Boss в понеділок, приєднуючись до ряду західних брендів, які залишили російський ринок через війну в Україні, пише Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», компанія припинила свою роздрібну діяльність у Росії незабаром після того, як Москва вторглася в Україну у лютому 2022 року. Також було призупинено діяльність у сфері електронної комерції на російському ринку та припинено рекламування.

Ми можемо підтвердити, що наша російська дочірня компанія була продана Stockmann JSC – компанії, яка належить одному з давніх оптових партнерів Hugo Boss у країні.

– заявили в Hugo Boss.

Жодна з сторін не розголошувала фінансові умови угоди, але Росія вимагає, щоб іноземні компанії продавали активи зі знижками щонайменше 50%. Російські корпоративні документи показали, що угода була закрита 2 серпня і що Stockmann JSC тепер володіє 100% акцій Hugo Boss Rus з номінальною вартістю 40 мільйонів рублів ($470 588).

Hugo Boss піддавався тиску з боку організацій, таких як B4Ukraine, за продовження постачання деяких товарів до Росії. B4Ukraine – це коаліція громадських організацій, яка прагне змусити західні компанії розірвати зв’язки з Росією.

Щодо нашого оптового бізнесу, ми виконували контрактні зобов’язання перед нашими партнерами. У цьому контексті Hugo Boss дотримувалася і продовжує дотримуватися чинних санкцій ЄС.

– заявили в компанії у квітні.

Stockmann у Росії працює незалежно від свого колишнього фінського власника, який продав свій російський бізнес після анексії Криму Москвою у 2014 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Райффайзенбанк прискорив скорочення бізнесу в Росії та ввів обмеження для клієнтів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *