США прокоментували розірвання Нігером дипвідносин з Україною

США висловили занепокоєння з приводу дестабілізуючого впливу Росії в Африці на фоні рішення Нігеру розірвати дипломатичні відносини з Україною.
Держдеп США. Фото - АР

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на представника Державного департаменту США Метью Міллера

Представник Державного департаменту США, Метью Міллер, заявив, що присутність Росії та приватної військової компанії “Вагнер” у регіоні викликає значні проблеми, зокрема хаос та нестабільність.

Він зазначив, що американська сторона спостерігає за дестабілізуючим впливом Росії на африканські країни протягом останніх кількох років. Сполучені Штати вважають, що дипломатичні відносини є ключовими для вирішення міжнародних суперечок і для підтримки стабільності між країнами. Міллер підкреслив, що постійне втручання Росії та ЧВК “Вагнер” у Західній Африці завдає шкоди регіональній стабільності і безпеці.

Рішення Нігеру розірвати дипломатичні зв’язки з Україною лише підкреслило важливість дипломатії як інструменту для вирішення міжнародних конфліктів. США вважають, що відновлення дипломатичних відносин і взаємодія між країнами допоможуть зменшити напруження та знайти мирні рішення для існуючих проблем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Розкрита таємниця загибелі імперії Тибету.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version