Трамп заявив що його атакували іранські хакери

Команда Дональда Трампа заявила про хакерську атаку на їхні внутрішні комунікації.
Трамп та Венс. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politico

Є підозра, що за цим стоять іранські оперативники. Повідомляється, що хакерам вдалося отримати доступ до внутрішньої інформації передвиборчої кампанії, зокрема до документів, що стосуються сенатора від Огайо Джей Ді Венса, який є одним з потенційних напарників Трампа на виборах 2024 року.

Американське видання Politico повідомило, що отримало ці документи електронною поштою, підкресливши, що вони є автентичними. Однак команда Трампа не надала жодних доказів, що б підтверджували іранське походження злому.

Ця заява з’явилася після публікації звіту Microsoft, де зазначено, що іранські хакери намагалися зламати кампанію неназваного кандидата в президенти США у червні. Вони використовували фішингові електронні листи, що мали на меті ввести в оману одержувача, спонукаючи його натиснути на шкідливе посилання.

Представник кампанії Трампа зазначив, що спроба злому збіглася з часом, коли Трамп обирав кандидата на пост віце-президента. Він також заявив, що Іран усвідомлює загрозу, яку для нього становить повернення Трампа до влади.

Згідно з інформацією Politico, злом почався наприкінці липня, коли видання отримало електронні листи від особи, яка представилася як “Роберт” і використовувала обліковий запис AOL. У документах містилася інформація про Джей Ді Венса та сенатора від Флориди Марко Рубіо, обох потенційних кандидатів у віце-президенти.

Це не перший випадок, коли іранські хакери намагаються вплинути на вибори у США. Microsoft підкреслює, що такі операції з боку Ірану стали звичним явищем під час останніх трьох виборчих циклів у США.

На тлі цих подій безпекові служби США також попередили про можливу змову Ірану з метою ліквідації Трампа, незалежно від нещодавньої стрілянини в Пенсільванії. Крім того, минулого тижня Міністерство юстиції США висунуло звинувачення пакистанцю, якого підозрюють у зв’язках з Іраном і плануванні вбивства американських чиновників, включаючи Трампа.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран посилює військову підтримку РФ.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version