Іран посилює військову підтримку РФ: що відомо

Згідно з даними європейської розвідки, Іран готується передати Росії сотні балістичних ракет.
Fath-360. Фото - TashimNews

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Reuters

Представники Міністерства оборони Росії, ймовірно, підписали контракт з іранськими посадовцями під час зустрічі в Тегерані 13 грудня. Декілька десятків російських військових вже проходять навчання в Ірані на системах балістичних ракет Fath-360. Незабаром очікується постачання цих ракет з супутниковим наведенням до Росії, з метою їх використання у війні проти України.

Незважаючи на те, що Росія володіє власним арсеналом балістичних ракет, постачання Fath-360 може дозволити їй заощаджувати власні ресурси для ударів по цілях за лінією фронту. Іранські ракети будуть використовуватися для завдань на ближчих відстанях.

Fath-360, також відома як BM-120, — це іранська тактична балістична ракета малої дальності з супутниковим керуванням. Вона має радіус дії від 30 до 120 км, здатна нести боєголовку вагою 150 кг і запускатися зі швидкістю 1020 м/с. Ракета підключається до супутників для швидкого наведення і може вражати цілі на швидкості до 1361 м/с.

Розроблена для тактичних операцій на відстані до 200 км, Fath-360 є компактнішою версією ракетного сімейства Fateh. Її розміри дозволяють встановлювати кілька ракет на одну пускову установку. Вперше продемонстрована 21 серпня 2020 року в Ірані, ракета має термін зберігання не менше 10 років і похибку менше ніж 30 м.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США прокоментували розірвання Нігером дипвідносин з Україною.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version