Велика Британія, Франція та Німеччина закликали до “невідкладного припинення” вогню в Газі

Велика Британія, Франція та Німеччина заявили про необхідність "невідкладного припинення" вогню в Газі і закликали Іран та його союзників утриматися від атак на Ізраїль, які могли б ще більше загострити ситуацію
Реактивні літаки США над USS Abraham Lincoln. Вашингтон наказав авіаносцю прискорити розгортання на Близькому Сході через побоювання нападу Ірану на Ізраїль. Фото - ВМС США

Як повідомляє «Kreschatic», у спільній заяві, оприлюдненій у понеділок, вони підтримали останні зусилля США, Катару та Єгипту з метою досягнення угоди для припинення 10-місячної війни.

Посередники протягом кількох місяців намагаються змусити сторони погодитися на трьохетапний план, згідно з яким ХАМАС звільнить решту заручників в обмін на палестинців, ув’язнених в Ізраїлі, а Ізраїль виведе свої війська з Гази.

Ми погоджуємося, що подальші затримки неприпустимі. Ми співпрацюємо з усіма сторонами, щоб запобігти ескалації, і докладемо всіх зусиль для зниження напруги та пошуку шляхів до стабільності. Бойові дії мають припинитися негайно, а всі заручники, які досі утримуються ХАМАС, мають бути звільнені. Народ Гази потребує термінового і безперешкодного доступу до допомоги.

– йдеться в заяві.

Заява була підписана президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцем та прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Крім того, у заяві закликали Іран та його союзників утриматися від будь-яких актів помсти, які могли б ще більше загострити регіональну напругу після вбивства двох високопоставлених бойовиків минулого місяця в Бейруті та Тегерані.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США, Катар та Єгипет вимагають перемир’я між Ізраїлем та ХАМАС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version