В Росії стався масштабний блекаут: без світла Владивосток та Находка, зупинилися потяги

У Приморському краї РФ 16 серпня відбулося масштабне відключення електрики
У Приморському краї масштабне вимкнення електрики. Фото - rbc.ua

Далекосхідна розподільча мережева компанія (ДРСК) оголосила, що сталося «технологічне порушення роботи обладнання Приморської ДРЕС». У ДРСК заявили, що сталося «замикання обладнання мереж вбудованої системи контролю (ТСК), спрацював захист на блоці 1, 6, 3». «Вибуху та НП зовнішнього характеру на місці немає», — запевнив уряд регіону.

Як пише видання Meduza, електропостачання було перервано у Владивостоці, Находці та інших населених пунктах Примор’я. Через відключення електрики припинилося подання води, виникли перебої у роботі стільникового зв’язку, лікарні та критично важливі об’єкти перейшли на харчування від резервних джерел. Російська залізниця також призупинила рух поїздів у регіоні.

Як повідомляє «Kreschatic», до полудня за московським часом електропостачання у регіоні поступово почали відновлювати. Так влада краю спочатку прозвітувала про відновлення подачі електрики в Находці, а до 12:00 мск електрика з’явилася в деяких районах Владивостока.

За годину до повідомлення про масштабну аварію в телеграм-каналі Міненерго регіону було опубліковано пост «Надійне електропостачання Приморського краю» — він був присвячений перевірці Приморської ДРЕС, зазначає «Медіазона». У день аварії уряд краю прозвітував про проведене спільно з ДРСК «тренування на випадок аварійного відключення високовольтної лінії електропередачі».

Також раніше ми писали про те, що в Севастополі та на півдні Росії ввели графіки відключення електроенергії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version