Зараз, можливо, остання можливість забезпечити припинення вогню – Блінкен зробив заяву в Ізраїлі

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що зараз настала вирішальна мить для звільнення заручників із Гази та досягнення припинення вогню, яка може бути останньою такою можливістю
Блінкен заявляє, що це "можливо останній" шанс звільнити заручників із Гази та забезпечити припинення вогню. Фото – AP

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на його виступ під час зустрічі з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом, інформує «Kreschatic».

Це вирішальний момент – можливо, найкраща, а може, й остання можливість повернути заручників додому, забезпечити припинення вогню і поставити всіх на шлях до тривалого миру та безпеки.

– підкреслив Блінкен.

Він також зазначив, що президент Джо Байден відправив його з метою забезпечити укладення цієї угоди. “Час для цього настав,” – додав Блінкен, підкресливши важливість уникнення дій, які могли б зірвати цей процес.

Блінкен наголосив, що США докладають зусиль для запобігання ескалації конфлікту, провокаціям і будь-яким діям, які можуть завадити досягненню угоди або призвести до загострення конфлікту в інших регіонах.

Це вже дев’ятий візит Блінкена на Близький Схід після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Пізніше в понеділок він планує зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Під час візиту Блінкен також попередив про ризики підвищення напруженості в регіоні на фоні загроз з боку Ірану та ліванської групи «Хезболла» помститися за нещодавні вбивства двох лідерів бойовиків.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог, роль якого є переважно церемоніальною, зазначив, що ізраїльтяни прагнуть якнайшвидшого повернення заручників, які залишаються в Газі з часу нападу 7 жовтня, що спричинив війну.

Немає більшого гуманітарного завдання і немає більшої гуманітарної справи, ніж повернення наших заручників.

– підкреслив Герцог у своїй розмові з Блінкеном.

Також раніше ми писали про те, що Велика Британія, Франція та Німеччина закликали до “невідкладного припинення” вогню в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version