Об’єднані Арабські Емірати почали блокувати платежі російських компаній

Банки Об'єднаних Арабських Еміратів почали блокувати платежі російських компаній за постачання електронних компонентів та побутової електроніки з Китаю
Банки ОАЕ блокують платежі російських компаній за китайську електроніку. Фото - rbc.ua

Як пише видання “Комерсант”, за словами представника великого дистриб’ютора електроніки, банки не проводять платежі, якщо йдеться про техніку з інших країн, яка не надходить до ОАЕ.

Російські організації, пояснив він, використовували компанії в ОАЕ як спосіб перевести кошти за електроніку до Китаю, проте самі товари одразу вирушали до РФ. За такою схемою, за словами співрозмовника, до Росії проходили поставки близько 10–20% усіх ноутбуків. “За іншими категоріями товарів частка може досягати 30%”, – сказав він, додавши, що російські компанії, серед іншого, приваблювала низька банківська комісія в ОАЕ – 1-3%.

Як повідомляє «Kreschatic», банки ОАЕ перестали проводити платежі через ризик вторинних санкцій, як раніше вже зробили китайські кредитні організації.

Співрозмовники видання розповіли, що китайські банки почали запитувати у дубайських організацій дані про походження коштів, що надходять до них, а також митну декларацію, що саме було вивезено з країни.

Російські компанії, повідомив один із учасників ринку, знайшли спосіб проводити платежі для поставок китайської техніки, але з підвищеною комісією. Ускладнення логістики та фінансових схем, вважає один із співрозмовників «Комерсанта», призведе до того, що вартість електронних компонентів у РФ до грудня зросте на 5%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що турецькі банки слідом за китайськими почали відмовлятися від роботи з росіянами і блокують платежі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version