Неприйнятні меседжі ненависті: Боррель закликав країни ЄС розглянути санкції проти ізраїльських міністрів

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель розпочав процес, який може призвести до запровадження санкцій проти ізраїльських міністрів, яких він звинуватив у поширенні "неприйнятних меседжів ненависті" проти палестинців
Ультраправий міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір, проти якого ЄС може ввести санкції. Фото - Guardian

Як повідомляє «Kreschatic», під час прибуття на зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі Боррель заявив, що він розпочав консультації з 27 державами-членами ЄС щодо того, чи вважають вони доцільним ввести персональні санкції щодо деяких ізраїльських міністрів, які, за його словами, поширювали неприйнятні меседжі ненависті проти палестинців і висловлювали пропозиції, які “очевидно суперечать міжнародному праву” та підбурюють до воєнних злочинів.

Боррель підкреслив, що ЄС не повинен мати табу, щоб забезпечити дотримання гуманітарного права, хоча остаточне рішення залишається за державами-членами.

Хоча Боррель не назвав конкретних міністрів, очікується, що мова йде про санкції проти Ітамара Бен-Гвіра та Безалеля Смотрича, двох ультраправих міністрів, які відіграють ключову роль у політичному майбутньому прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, пише Guardian.

Ітамар Бен-Гвір, міністр національної безпеки Ізраїлю, неодноразово закликав припинити постачання допомоги та палива до Гази. Смотрич, відповідальний за фінанси, заявив, що можливо “виправдано та морально” морити голодом 2 мільйони людей у Газі, щоб звільнити ізраїльських заручників, захоплених під час атак ХАМАС 7 жовтня.

Якщо міністрів додадуть до списку санкцій, на них поширюватимуться заборона на поїздки до ЄС та замороження активів, однак найбільший вплив може бути символічним.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що високопоставлені військові вимагають від Нетаньяху розпочати рішучу війну проти Хезболли

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *