В Кремлі прокоментували можливий арешт Путіна в Монголії

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не стурбовані поїздкою Володимира Путіна до Монголії, яка визнає Міжнародний кримінальний суд (МКС)
Пєсков прокоментував візит Путіна до Монголії, яка формально має його заарештувати за ордером МКС. Фото - Meduza

Ні, немає переживань.

– сказав Пєсков у відповідь на запитання журналістів на брифінгу, чи Кремль має переживання з приводу майбутньої поїздки Путіна, пише Meduza.

За його словами, Кремль має «прекрасний діалог з нашими друзями з Монголії». На питання про те, чи мали місце переговори з владою Монголії щодо ордера, який видав МКС, Пєсков відповів: «Звісно, всі аспекти візиту ретельно готувалися».

Кремль повідомив про майбутній візит Володимира Путіна до Монголії 29 серпня. Він відвідає Монголію 3 вересня на запрошення президента країни Ухнаагійна Хурелсуха для участі в урочистих заходах, присвячених 85-річчю спільної перемоги радянських та монгольських військ над японськими збройними силами на річці Халхін-Гол.

Як повідомляє «Kreschatic», це буде перший візит Путіна до країни, яка підписала Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, з березня 2023 року, коли суд видав ордер на його арешт. Монголія підписала Римський статут в 2000 році, а ратифікувала його в 2002-му.

Формально країни-члени МКС зобов’язані виконати ордер і затримати Путіна. При цьому Монголія не має виходу до моря і межує лише з Росією та Китаєм, що ускладнило б процес доставки Путіна до Гааги в гіпотетичному випадку його арешту та видачі.

Також раніше ми писали про те, що Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *