У Тунісі заарештували кандидата у президенти країни

Напередодні президентських виборів, запланованих на наступний місяць, поліція затримала одного з двох опозиційних кандидатів.
Аячі Заммель. Фото - MEM

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на ВВС

Аячі Заммель, опозиційний кандидат, був арештований у понеділок вранці. Його звинувачують у фальсифікації підписів на підтримку своєї кандидатури, що стало формальною причиною його затримання. Водночас цей арешт викликав критику з боку його соратників, які бачать у цьому спробу влади нейтралізувати будь-яку загрозу президенту Саїду.

Обурення ситуацією посилюється на тлі нещодавнього рішення найвищого суду країни, який постановив повернути в передвиборчі перегони трьох кандидатів, раніше відсторонених виборчою комісією. Комісія, яку очолює Фарук Буаскер, ще не оголосила остаточний список кандидатів, що підвищує градус напруги в суспільстві.

Варто згадати, що нинішній президент після своєї першої перемоги на виборах у 2019 році поступово сконцентрував усю владу в своїх руках, розпустивши парламент і переписавши конституцію. Саїд обґрунтовує свої дії необхідністю подолати політичний хаос і економічний занепад, однак його кроки викликають серйозні побоювання щодо демократичного майбутнього Тунісу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експорт російського газу до Європи у серпні знизився на 2%.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version