Якщо з ним так чинять, то треба й інших закривати – Путін вступився за Павла Дурова

Володимир Путін, виступаючи на Східному економічному форумі, прокоментував справу засновника Telegram Павла Дурова, затриманого в Парижі та звинуваченого у відмові співпрацювати з владою та співучасті у поширенні наркотиків та дитячої порнографії
Путін висловився про справу засновника Telegram. Фото - росЗМІ

Як повідомляє “Kreschatic“, 28 серпня Дурова звільнили під судовий нагляд із зобов’язанням внести заставу у розмірі п’яти мільйонів євро. Йому заборонено залишати Францію, двічі на тиждень він має відзначатись у поліції.

Я одного разу зустрічався з Дуровим у Москві багато років тому. Він просто розповідав про плани. Я з бізнесом регулярно зустрічаюся, та й він теж був на одній із зустрічей — у Кремлі це було. З того часу ми з ним не бачилися, ми з ним жодних контактів ніколи не підтримували, навіщо нам зустрічатися в Баку — я не дуже розумію, я навіть не знав, що він там перебуває. <…> Ми не відгороджуємося від бізнесу, тому якби він мав якесь бажання, він міг би зустрітися зі мною в Москві, про це я теж нічого не знаю. Але я виходив із того, що він живе в Москві.

У нас до нього жодних претензій не було, але я знаю, що з боку багатьох країн претензії були з урахуванням того, що платформа певним чином використовується якимись людьми, якимись структурами, які можуть завдавати шкоди економіці чи безпеці. Думаю, що в уряду Росії теж могли бути якісь до нього питання, але цим грішать всі подібні платформи. Якщо з Дуровим так чинять, треба і інших закривати: заарештовувати чи садити під домашній арешт.

цитують російського правителя росЗМІ.

Дії Парижа щодо Павла Дурова, за словами Путіна, «не дуже зрозумілі», і вони мають вибірковий характер.

Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа увечері 24 серпня. Прокуратура висунула йому звинувачення щодо низки злочинів — зокрема, у відмові співпрацювати з уповноваженими органами, а також у співучасті у поширенні порнографії.

Також раніше ми писали про те, що Telegram відповів на обвинувачення у співпраці з злочинцями

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version