Син президента США Хантер Байден визнав провину в ухиленні від сплати $1,4 мільйона податків

Син 46-го президента США Джо Байдена, 54-річний Хантер Байден, визнав себе винним у ухиленні від сплати податків та подачі підробленої податкової декларації
Хантер Байден визнав ухилення від податків та подачу фальшивих декларацій. Фото - Reuters

Як повідомляє NBC News, виступаючи на судовому засіданні в Лос-Анджелесі 5 вересня, Байден-молодший визнав провину за всіма дев’ятьма пунктами обвинувачення у справі про несплату податків. Це сталося незадовго на початок відбору присяжних. Суд призначив винесення вироку на 16 грудня.

Адвокат Байдена Еббе Ловелл заявив, що своїм рішенням «Хантер поставив свою родину на перше місце». Адвокат зазначив, що визнання вини дозволило Байдену уникнути «показового» судового процесу.

Хантер Байден не почав спілкуватися з журналістами, але випустив заяву, в якій звинуватив прокурорів у тому, що вони «націлені не на правосуддя, а на те, щоб принизити мою людську гідність за дії під час наркотичної залежності». «Я не збираюся наражати свою сім’ю на ще більший біль, ще більше вторгнення в приватне життя і непотрібну незручність», — сказав він.

Міністерство юстиції США повідомило у прес-релізі, що “Хантеру Байдену загрожує максимальне покарання у вигляді 17 років позбавлення волі”.

Як повідомляє “Kreschatic“, прокуратура звинуватила Хантера Байдена в грудні 2023 року. У обвинувальному висновку сказано, що він не сплатив щонайменше 1,4 мільйона доларів податків, нарахованих у 2016-2019 роках, а також подав неправдиві декларації, ухиляючись від сплати податків за 2018 рік. У обвинувальному висновку йдеться про те, що гроші були витрачені «на наркотики, ескорт та подружок, розкішні готелі та оренду нерухомості, екзотичні автомобілі, одяг та інші предмети особистого характеру, загалом, на все, крім податків».

Байден говорив, що це сталося в період, коли він боровся із наркотичною залежністю. Пізніше він сплатив податки.

Федеральне журі присяжних 11 червня 2024 року визнало Хантера Байдена винним у справі про незаконне придбання та володіння зброєю в період, коли він вживав наркотики. Байдену-молодшому загрожує до 25 років в’язниці та штраф у розмірі до 750 тисяч доларів. Суд має намір ухвалити вирок протягом 120 днів після вердикту присяжних, тобто до того, як Джо Байден залишить посаду президента у січні 2025 року.

Також раніше ми писали про те, що сину Джо Байдена висунули дев`ять звинувачень у кримінальних справах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version