Ентоні Блінкен обговорить з прем’єр-міністром Великобританії підтримку України під час візиту в Лондон

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок проведе зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером та іншими високопосадовцями, де обговорить зусилля щодо підтримки України у війні проти Росії, а також реагування на конфлікт на Близькому Сході
Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Лондона. Фото - Reuters

На зустрічах із Стармером та міністром закордонних справ Великобританії Девідом Ламмі Блінкен також торкнеться питань щодо Індо-Тихоокеанського регіону та оборонного пакту AUKUS між США, Австралією та Великобританією, як зазначили у Держдепартаменті США, пише Reuters.

Як повідомляє “Kreschatic“, візит відбувається на тлі заперечень з боку іранського високопосадовця про постачання Росії балістичних ракет. Раніше Європейський Союз назвав інформацію про це «достовірною».

Минулого тижня CNN і Wall Street Journal повідомили, посилаючись на неназвані джерела, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав Захід надати більше ракет дальнього радіусу дії та скасувати обмеження на їхнє використання для ударів по цілях, таких як аеродроми на території Росії.

Візит Блінкена до Лондона відбувається через тиждень після того, як Велика Британія призупинила дію деяких ліцензій на експорт озброєнь до Ізраїлю через можливість використання цього обладнання у війні в Газі.

Адміністрація президента Джо Байдена та віце-президентки Камали Гарріс, яка балотується на його місце, стикається з тиском критиків війни щодо припинення поставок зброї до Ізраїлю, найближчого союзника Вашингтона на Близькому Сході.

Під час перебування Блінкена в Лондоні він та Ламмі відкриють переговори щодо стратегічного діалогу між Великобританією та США, який має зміцнити зв’язки між країнами для забезпечення економічного зростання та безпеки, як зазначив британський уряд.

Ці переговори охоплять ключові елементи відносин між Великобританією та США, зокрема питання оборони та безпеки, Європи, України, Близького Сходу, Індо-Тихоокеанського регіону та інших глобальних пріоритетів.

«У більш нестабільному та небезпечному світі ще важливіше, щоб наші країни залишалися тісно пов’язаними», – заявив Ламмі напередодні зустрічі.

Також раніше ми писали про те, що держсекретар Блінкен їде до Європи на зустріч міністрів країн НАТО: на порядку денному – Україна

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version