В обхід санкцій: Казахстан продовжує обслуговування російських винищувачів

Незважаючи на міжнародні санкції, Казахстан продовжує підтримувати Росію в обслуговуванні військових літаків, оснащених французьким обладнанням.
СУ-30. Фото - ЗМІ Росії

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Inform Napalm

Як свідчить дослідження Inform Napalm, компанія ARC Group з Казахстану активно співпрацює з російськими військовими, обслуговуючи винищувачі Су-30СМ, на яких встановлені авіаційні системи від французьких виробників THALES і SAFRAN.

Станом на 2024 рік, Росія має близько 130 модернізованих Су-30СМ. За інформацією, російські війська вже втратили щонайменше 15 таких літаків, але реальні втрати можуть бути значнішими через проблеми з обслуговуванням іноземної авіоніки. Після початку масштабної війни Росія втратила доступ до сертифікованих спеціалістів і обладнання для ремонту цієї авіоніки, що створює труднощі в підтримці літака в бойовому стані.

ARC Group, заснована у 2014 році, офіційно є дистриб’ютором продукції Safran в Казахстані та Киргизстані. З 2021 року компанія має контракт з російською фірмою «Росавиаспецкомплект» на ремонт французького обладнання для Су-30. Незважаючи на експортні обмеження, що забороняють передачу таких технологій до Росії, Казахстан знаходить способи обходу цих обмежень.

Відомо, що російські замовники оплачують повний цикл послуг, включаючи навчання і сертифікацію казахстанських спеціалістів у Франції та закупівлю необхідної апаратури. Це свідчить про можливе порушення умов договору та санкцій, що накладаються на поставки до Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що впливовий російський аналітик закликає Путіна до рішучих дій.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version