Час для дипломатії з “Хезболлою” добігає кінця: Ізраїль готується до ескалації

На тлі триваючих сутичок між ізраїльською армією та підтримуваною Іраном "Хезболлою", ситуація у прикордонній зоні стає дедалі напруженішою.
Йоав Галант. Фото - BBC

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на DPA

Ізраїльський міністр оборони Йоав Галант попередив, що час для дипломатичного вирішення конфлікту з ліванською організацією “Хезболла” на північному кордоні Ізраїлю добігає кінця. Обидві сторони вже зазнали значних втрат, більшість з яких припадає на бійців “Хезболли”. 

Через постійні обстріли тисячі людей були змушені покинути свої домівки по обидва боки кордону, а населені пункти зазнали значних руйнувань. Ізраїль наполягає на тому, щоб “Хезболла” відступила від кордону, як це передбачено резолюцією ООН, але організація пов’язує свої дії з розвитком подій у Секторі Газа, заявляючи, що припинить атаки лише після оголошення перемир’я в цьому регіоні.

Попри дипломатичні зусилля США та їхнього посередника Амоса Хохштейна, ситуація залишається нестабільною. Ізраїль продовжує акцентувати увагу на безпеці своїх громадян на півночі та відновленні їхніх домівок, водночас тримаючи мету знищити “Хамас” і повернути всіх заручників, утримуваних бойовиками.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що хусити завдали ракетного удару по Ізраїлю.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *