Угорщина просить у Євросоюзу більше грошей для скорочення залежності від російського газу

Угорщина має намір скоротити свою залежність від постачання газу із Російської Федерації. У зв’язку з цим Будапешт просить Європейський Союз збільшити фінансування, поскаржившись на посилення тиску у галузі енергетики країни із початком повномасштабної російсько-української війни.
Угорщина просить ЄС збільшити фінансування для неї. Фото – svtv.org

Заступник державного секретаря Угорщини з питань енергетичної безпеки Чаба Марошварі на конференції Gastech у Х’юстоні пояснив, що в регіоні є невеликі держави і ринки, мало значущих гравців на них, брак капіталу тощо. За його словами, на усунення вузьких місць у цій галузі необхідні сотні мільйонів євро, що є нездійсненним з погляду паливного ринку.

Про це повідомляє видання «Kreschatic» із посиланням на агентство Reuters.

Журналісти зазначають, що близько двох третин імпорту «блакитного палива» надходить до Угорщини із РФ. Після початку повномасштабної війни в Україні на Будапешт почали тиснути, щоб він відмовився від енергоносіїв держави-терориста.

Марошварі поскаржився на те, що Європейський Союз відмовляється виділити фінансування для Угорщини, щоб вона скоротила свою залежність від російського газу. Для цієї мети Будапешт підписав із Туреччиною і Азербайджаном кілька довгострокових угод зі зрідженого «блакитного палива», однак це не дозволяє країні повністю відмовитися від енергоносіїв РФ.

Зазначимо, що країни Євросоюзу намагаються відмовитися від російського газу, однак Угорщина, Словаччина та Австрія продовжують отримувати «блакитне паливо» із держави-терориста через українську територію.

Як повідомлялося, ексглава МЗС Польщі Яцек Чапутович звинуватив уряд Туска у веденні «політики гієни» щодо України.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *