Трамп поскаржився, що Зеленський його критикує і відмовляється від угоди із Росією

45-й президент США Дональд Трамп поскаржився, що український лідер Володимир Зеленський його критикує і відмовляється укладати угоду із Російською Федерацією.
45-й президент США Дональд Трамп. Фото – AP Photo / Charlie Neibergall

Кандидат у президенти США від Республіканської партії під час передвиборчого заходу у Мінт-Хіллі в штаті Північна Кароліна присвятив значну частину своєї промови Україні, зокрема, поскаржившись на Зеленського, інформує «Kreschatic».

За словами колишнього глави Білого дому, український лідер прибув до США і «робить брудні маленькі випади» в його бік. Трамп обурений, що Вашингтон продовжує виділяти мільярди доларів Києву, який відмовляється укладати угоду із РФ, додавши, що «Україна зруйнована та не підлягає відновленню».

Традиційно республіканець різко розкритикував главу держави Джо Байдена і віце-президента США, його опонентку Камалу Гарріс за стабільну підтримку України. Колишній лідер американців дав зрозуміти, що у разі повернення до влади він припинить надавати допомогу Києву.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський дав інтерв’ю американському тижневику The New Yorker, у якому поставив під сумнів обіцянки Трампа домовитися про якнайшвидше припинення війни у разі його перемоги на виборах.

Як повідомлялося, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель відповів, чи відбудуться зміни у наданні допомоги Україні у разі повернення Трампа у Білий дім.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *